Με πτώση άνοιξε η χρηματιστηριακή αγορά

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο άνοιγμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,19% στις 1.207 μονάδες.

Όπως αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Η χθεσινή πτώση στη Wall Street αναμένεται να επηρεάσει και τις ευρωπαϊκές αγορές και να «ταράξει» λίγο τα θολά, τον τελευταίο καιρό, νερά των χρηματαγορών. Οι αγορές το τελευταίο διάστημα κινούνται μεν ανοδικά με περιορισμένη ωστόσο συναλλακτική δραστηριότητα και μεταβλητότητα ενώ και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται πως περιμένει κάποιο νέο καταλύτη με τη συναλλακτική δραστηριότητα και το γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον να έχει μειωθεί σημαντικά".

Αρνητικά κινούνται οι αγορές στην Ευρώπη. Με μικρή πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,62% φτάνοντας τις 6.355,41 μονάδες. Με πτώση 0,62% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Παρισιού με τον δείκτη CAC 40 να φτάνει τις 3.687,04 μονάδες. Με πτώση 0,61% άνοιξε το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με τον δείκτη Dax να διαμορφώνεται στις 7.681,61 μονάδες.