Σταθεροποιητικές τάσεις στη Γουολ Στριτ

Χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Γουολ Στριτ, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής σύσκεψης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, που αναμένονται με ενδιαφέρον, δεδομένων και των πιέσεων που δέχονται τα σπρεντ της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει την συνεδρίαση: "Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street με την αγορά να προσπαθεί να αφομοιώσει τα υψηλά 5 ετών κοντά στα οποία βρίσκονται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Dow και S&P έμειναν αμετάβλητοι ενώ μικρή πτώση σημείωσε ο Nasdaq (-0,21%). Στα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ ξεχώρισε η Walt Disney με την εταιρία να ανακοινώνει κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην αυριανή ομιλία του Mάριο Ντράγκι και τις αποφάσεις της ECB για την νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι επισημάνσεις του προέδρου της ΕΚΤ σχετικά με την άνοδο του ευρώ τον τελευταίο μήνα."

Μικρή άνοδο σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 96,74 δολάρια ανά βαρέλι (+0,11%) και το μπρεντ στα 116,85 δολάρια ανά βαρέλι (+0,28%).

Μικρή άνοδος και για τον χρυσό, που διαμορφώθηκε στα 1.678,60 δολάρια ανά ουγγιά (+0,30%).

Απώλειες καταγράφει εν τω μεταξύ το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3522 (-0,45%).