Άνοιγμα με θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το άνοιγμα της συνεδρίασης, με το κλίμα να διαγράφεται αρκετά ευνοϊκό.

Ο γενικός δείκτης κινείται στις 979,76 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,60%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Τους καταλύτες για την υπέρβαση των 1000 μονάδων του Γενικού Δείκτη ψάχνουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον τραπεζικό κλάδο να μην μπορεί να ακολουθήσει μέχρι στιγμής την υπόλοιπη αγορά λόγω των επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου. Ο Τραπεζικός δείκτης συντηρείται μέχρι στιγμής πάνω από την στήριξη των 200 μονάδων (205,67), ενώ ενδεχόμενη υπέρβαση των 330 μονάδων του FTSE Large Cap θα είναι θετικό σημάδι για την βραχυχρόνια τάση της αγοράς. Στα νέα της ημέρας ξεχωρίζουν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων της ALPHA BANK και ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οι οποίες αναμένεται να είναι και οι πρώτες που θα ανακοινώσουν αύξηση κεφαλαίου, καθώς και η συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Στις διεθνές αγορές, υποτονικό αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών με την αγορά της Αμερικής να παραμένει κλειστή λόγω της αργίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ στο απογευματινό Eurogroup αναμένεται η εκλογή του νέου προέδρου με τον Ολλανδό υπουργό οικονομικών να είναι μοναδικός υποψήφιος”.

Ανοδικό ξεκίνημα και για τις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,32%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,42% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,27%.