Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο

Με κέρδη 0,89% άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο, εν αναμονή της συνεδρίασης του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 959 μονάδες.

Όπως αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε φάση διόρθωσης με το Γενικό Δείκτη να απέχει 5% από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1000.05 μονάδων της Παρασκευής. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στη σημερινή συνεδρίαση και στην κατεύθυνση που αναμένεται να επιλέξει η αγορά πλησιάζοντας στη στήριξη των 910-920 μονάδων. Σε πολιτικό επίπεδο συνεδριάζει σήμερα στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με αντικείμενο την έγκριση της εκταμίευσης των δόσεων που υπολείπονται προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται η δημοσιοποίηση της Εκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA). Τo σημείο που ενδιαφέρει την Ελλάδα, εκτός από το θέμα του χρέους, είναι ο προσδιορισμός των μέτρων για τη διετία 2015 - 2016 από την πλευρά του Ταμείου τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευκρινιστούν ως το τέλος Μαρτίου 2013".

Με πτώση κατά 0,30% άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 6.099,26 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,10% στις 3.693,69 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση κατά 0,18% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.661,61 μονάδες.