Διατήρησε το ανοδικό σερί στο τέλος το Χρηματιστήριο

Εντυπωσιακό “γύρισμα” πραγματοποίησε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο τέλος της συνεδρίασης, αντιστρέφοντας απότομα την αρνητική εικόνα που παρουσίαζε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και κλείνοντας τελικά σε οριακά θετικό έδαφος, για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 984,85 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,10%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 68 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στο call-auction διατηρήθηκε το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων για τον Γενικό Δείκτη που κατάφερε να κλείσει με μικρά κέρδη (+0.1%) παρά το γεγονός ότι πριν τη δημοπρασία κατέγραφε ήπιες απώλειες της τάξεως του 0.7%. Η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε στα επίπεδα των προηγουμένων ημερών και η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 68εκ€. Για μια ακόμη ημέρα ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε στα «κόκκινα» με απώλειες της τάξεως του 1,04% ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο τίτλος του ΟΠΑΠ με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 7,00% και κλείσιμο στα 6,42%”.

Θετικά επηρέασε τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με αποτέλεσμα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,25%, τον DAX στη Φρανκφούρτη να σημειώνει άνοδο 0,63% και τον CAC 40 να καταγράφει κέρδη 0,21%.

Η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους επενδυτές στη Γουολ Στριτ, με τους τρεις κύριους δείκτες να ενισχύονται στο άνοιγμα σε ποσοστό άνω του 0,25%.

Η συνέντευξη του επικεφαλής της ΕΚΤ είναι και ο λόγος που το ευρώ καταγράφει σημαντική ενίσχυση έναντι του δολαρίου, μετά από δύο συνεχόμενες μέρες κάμψης, με την ισοτιμία να ξεπερνά το 1,32 και να διαμορφώνεται στο 1,3207 (άνοδος 1,09%).