Όλο και πιο κοντά στις χίλιες μονάδες το Χρηματιστήριο

Νέα άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στις χίλιες μονάδες, παρά τις απώλειες του τραπεζικού κλάδου.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 969,43 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,54%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 54 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 43 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Mε κέρδη ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 969,43 μονάδες καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 0,54% και το ανοδικό momentum του τραπεζικού κλάδου να μην έχει, για μια ακόμη φορά, συνέχεια κλείνοντας με απώλειες της τάξεως του 2,33%. Σημαντικότερες οι απώλειες για τους τίτλους της Τραπέζης Πειραιώς και της Αlpha Bank σε ποσοστό 5,37% και 3,05% αντίστοιχα. Αντίθετα με κέρδη έκλεισαν τελικά αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης μεταξύ των οποίων αυτοί των ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Φουρλής. Η καθαρή αξία των συναλλαγών, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, παρουσίασε σταδιακή μείωση στο ρυθμό της και ανήλθε τελικά στα 54εκ€”.

Αντίθετα, αρνητικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, αν και η σημερινή διόρθωση είναι μάλλον αναμενόμενη, μετά την άνοδό τους την Παρασκευή σε υψηλά 22 μηνών. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,30%, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,67%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,77%.

Αρνητικό είναι το κλίμα και στη Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες 0,33%, τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,47% και τον NASDAQ να κινείται στο -0,23%.

Οριακή ενίσχυση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3077.