Με κέρδη ξεκινάει τη χρονιά το Χρηματιστήριο

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς,  μετά τη συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,65% στις 922,87 μονάδες,.

Με άνοδο άρχισαν σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους 2013, οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,73% και διαμορφώθηκε στις 3.703,97 μονάδες σε κλίμα ανακούφισης από τη συμφωνία στην Ουάσινγκτον που επιτρέπει την αποφυγή ενός σοκ λιτότητας στην αμερικανική οικονομία.

Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Φρανκφούρτης. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,01% και διαμορφώθηκε στις 7.689,46 μονάδες.

Με άνοδο άνοιξε και το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,5% και διαμορφώθηκε στις 5.984,50 μονάδες.

"Με ψήφους 257 υπέρ και 167 κατά υπερψηφίστηκε τα ξημερώματα από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων η συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, η οποία επέτρεψε στις ΗΠΑ να αποφύγουν τη διολίσθηση στο δημοσιονομικό γκρεμό. Η συμφωνία, αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων, oυσιαστικά αποτελείμεγάλη νίκη για τον Αμερικανικό Πρόεδρο Barack Obama, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία θα οδηγούσε, μεταξύ άλλων, σε αύξηση της φορολογίας για το 99% των αμερικανικών νοικοκυριών. Το αποτέλεσμα αυτό οδηγεί σε εντυπωσιακή άνοδο των ευρωπαικών futures ενώ το θετικό κλίμα αναμένεται αν διατηρηθεί και στο ελληνικό χρηματιστήριο χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στην αξία των συναλλαγών" αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή.