Άνοιγμα με ισχυρή άνοδο στο Χρηματιστήριο

Με ισχυρή άνοδο 1,8% ξεκίνησε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 853 μονάδες.

"Σε... εορταστικούς ρυθμούς φαίνεται πως έχει εισέλθει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με την αξία των συναλλαγών κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης να διαμορφώνεται στα 46 εκατ. ευρώ. Στο μέτωπο της οικονομίας συνεχίζεται η προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ετών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές μέτωπο. Όπως μάλιστα αναμενόταν μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς και την έγκριση από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά έξι ολόκληρες μονάδες (Β-) επαναφέροντας την στα επίπεδα του Ιουνίου 2011. Όπως αναφέρει η S&P, η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση της για την ισχυρή αποφασιστικότητα των χωρών - μελών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός ευρώ. Στα διεθνή, συνεχίζεται το ανοδικό momentum των χρηματιστηριακών αγορών με την Ασία να ακολουθεί σε άνοδο τη Wall Street και το άνοιγμα των ευρωαγορών να αναμένεται και σήμερα θετικό" αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Με άνοδο 0,2% άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.947,90 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 3.662,19 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,28% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.675,33 μονάδες.