Τι συζήτησε ο Στρατούλης για τα ασφαλιστικά στη διαδικτυακή ενημέρωση

Συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Μυλωνά και το γενικό γραμματέα 'Αγγελο Θεοφανίδη της Ένωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου( Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να θέτουν στον υπουργό μια σειρά θεμάτων, όπως η τροποποίηση της διάταξης του Νόμου 4075/12 και η κατοχύρωση του αγγελιόσημου στα διαδικτυακά μέσα.

Επίσης, ζήτησαν την εξαίρεση από την ένταξη της Γ' Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ στο ΕΤΕΑ και την καταβολή τον οφειλών από το ΙΚΑ στη Διεύθυνση.

Επιπλέον ζήτησαν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΤΑΜ-ΜΜΕ και τη δημιουργία κρατικού μηχανισμού για αποδοτικότερο έλεγχο του αγγελιόσημου και της εισφοροδιαφυγής.

Ο υπουργός ήταν θετικός στα ζητήματα που του τέθηκαν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να είναι σε επαφή με την Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. για την εξεύρεση λύσεων των ασφαλιστικών τους προβλημάτων και τόνισε ότι κυβέρνηση είναι θετική ως προς την κατοχύρωση του αγγελιόσημου.Επίσης ανέφερε ότι θα εξαγγελθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.Θετικός ήταν ο υπουργός και στα υπόλοιπα ζητήματα τής Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.