Στρατούλης: Προανήγγειλε πολιτικό σχηματισμό στις εκλογές

Ένα μέτωπο με το οποίο θα εκφραστούν οι "αντιμνημονιακές δυνάμεις" προανήγγειλε ουσιαστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Δημήτρης Στρατούλης από το περιστύλιο της Βουλής. Στις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι εφόσον προκηρυχθούν εκλογές, είναι "θέμα ωρών" η ανακοίνωση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα εκφράζει "τις αντιμνημονιακές δυνάμεις".

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, "μαζί μας είναι το 62%". Ενώ είπε πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν έχει "ηττηθεί" αλλά και δεν εκφραστεί ακόμη επαρκώς.

"Εφόσον πάμε σε εκλογές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου «όχι» στις μνημονιακές πολιτικές και στη λιτότητα θα βρουν τον τρόπο να εκφραστεί πολιτικά μέσα από ένα αντιμνημονιακό, πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο" είπε ο κ. Στρατούλης.

"Εφόσον προαναγγελθούν εκλογές οι δυνάμεις του όχι μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστούν πολιτικά σε αυτές τις εκλογές" συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Δημήτρης Στρατούλης πρόσθεσε πως: "Σε μεγάλα τμήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς και του λάου έχει διαμορφωθεί μια ισχυρή συνείδηση ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν έχει ηττηθεί".

Ερωτηθείς αν στο νέο πολιτικό μέτωπο θα συμμετέχουν ονόματα όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου ή ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν έδωσε απάντηση παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν μετά την επίσημη προκήρυξη εκλογών.