Ζήτηση γιατρών – νοσηλευτών για νοσοκομεία του εξωτερικού

Ούτε ένας, ούτεδύο, αλλά επτά εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών που μετέχουν στο δίκτυο απασχόλησης EURES, θα παραστούν στις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ και το ελληνικό δίκτυο EURES, για την παρουσίαση κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι νοσοκομείων και σύμβουλοι EURES από την Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία (στην Θεσσαλονίκη μόνο),οι οποίοι επιθυμούν να προσλάβουν και να ενημερώσουν Έλληνες νοσηλευτές και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που θέλουν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στις παραπάνω χώρες.

Επιπλέον θα δοθούν οδηγίες στους συμμετέχοντες για τη σωστή συμπλήρωση των βιογραφικών τους και για την πρώτη τους επαφή με τους ξένους εργοδότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΑΕΔ, το πιο μεγάλο -αριθμητικά- μεταναστευτικό ρεύμα Ελλήνων, επιστημονικού επιπέδου, καταγράφεται στους νέους γιατρούς. Οι γιατροί που τελειώνοντας τις ιατρικές σχολές, αναζητούν να κάνουν ειδικότητα σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού (κυρίως της Ε.Ε.), με την προσδοκία άμεσης και πιο συμφέρουσας οικονομικά επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το κύμα μετανάστευσης για το εξωτερικό δεν αφορά μόνο τους γιατρούς που θέλουν να πάρουν ειδικότητα, αλλά και τους ειδικευμένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε σε γιατρούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους 1.483 πιστοποιητικά για μετάβαση στο εξωτερικό, έναντι 1.044 το 2010, ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των πιστοποιητικών για το εξωτερικό ανέρχεται σε 581.

Οι εκδηλώσεις του EURES

Οι Έλληνες νοσηλευτές και ιατροί που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους σε χώρες της Ε.Ε., μπορούν να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες εκδηλώσεις την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Αμαλία(Λεωφ. Αμαλίας 8-10, Σύνταγμα) και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Capsis Hotel  (Mοναστηρίου 18) από τις 10 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Φλάκα, συντονίστρια του δικτύου EURES του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και με την σύμβουλο EURES, κα. Ελένη Φουλιρά, στο [email protected].