Προσλαμβάνονται στο ΙΚΑ επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 2008

Λύση σε μία πολυετή εκκρεμότητα, που αφορούσε στους επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, δίνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΥΔΜΗΔ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014

προχώρησε στις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις κατανομής για την απορρόφηση 331 και 226 αντίστοιχα επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ

2. Εκδόθηκε και ολοκληρώθηκε η απόφαση κατανομής προσωπικού στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από τους επιτυχόντες της 9Κ/2008 προκήρυξης, με την οποία τοποθετούνται οι συνολικά 358 επιτυχόντες

Με τον τρόπο αυτό θεραπεύεται η αδικία έναντι των μη διορισθέντων επιτυχόντων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το ΙΚΑ -ETAM με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

"Αποκαθιστούμε μια αδικία πολλών ετών και παράλληλα ενισχύουμε μία νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου. Σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες - Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - σε παρελθόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη", δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.