Έρχονται 200 προσλήψεις και 200 θέσεις πρακτικής στην Εθνική Τράπεζα

Στην πρόσληψη τουλάχιστον 200 νέων πτυχιούχων θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τελικά 2.510 άτομα, με αποτέλεσμα η τράπεζα να εμφανίζει οργανικά κενά σε καίριες θέσεις των υποκαταστημάτων της ανά την επικράτεια.

Η διαδικασία πρόσληψης θα διεξαχθεί με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ, κάτι που είχε γίνει και με τον προηγούμενο διαγωνισμό της τράπεζας, τον Φεβρουάριο του 2010, ενώ η γραπτή εξέταση έγινε 2,5 μήνες μετά.

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Σε ό,τι αφορά τις ανάγκες της τράπεζας για τα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η Εθνική είναι σε συνεννόηση με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, προκειμένου να προσληφθούν 200 πτυχιούχοι από οικονομικές και άλλες ειδικότητες, με διαδικασία επιλογής που ξεκινά τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πηγές του Ιδρύματος, οι 200 υπότροφοι του ΙΚΥ θα ενταχθούν σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, χρηματοδοτούμενο από κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα εργαστούν σε διάφορα τμήματα της τράπεζας, η οποία επιθυμεί να εμπλουτίσει το ανθρώπινο δυναμικό της με νέους επιστήμονες. Υπολογίζεται πως οι 150 θέσεις εργασίας θα αφορούν την Αθήνα και οι υπόλοιπες τη Θεσσαλονίκη, ενώ το σχέδιο θα «τρέξει» αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος των ευρωεκλογών.