Τα μυστικά για να βρείτε δουλειά ενώ έχετε ήδη άλλη

Δεν σας ικανοποιεί η δουλειά την οποία έχετε και ψάχνετε για άλλη. Το δίλημμα σε αυτήν την περίπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Να αφήσετε κάτι που ήδη έχετε για κάτι καινούργιο, κουβαλώντας την αμφιβολία για το αν κάνετε καλά ή όχι; Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι να πραγματοποιήσετε τις επαφές σας, αναζητώντας καινούργια δουλειά χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την ήδη υπάρχουσα. Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες όπως αυτοί που ακολουθούν και θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε με διακριτικότητα και επιτυχία.

Οι βασικές κινήσεις για το επόμενο βήμα:

Μην γυρνάτε το κεφάλι σε ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στην εταιρεία, στην οποία εργάζεστε. Πολλές εταιρίες προτιμούν να καλύπτουν νέες θέσεις με τους υπάρχοντες εργαζομένους τους και μάλιστα κάνουν προσπάθεια ενθαρρύνοντας τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Η διακριτικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το άλφα και το ωμέγα. Η καλύτερη λύση είναι να μην συζητάτε τις προθέσεις σας. Αν το διαδώσετε στους συνεργάτες σας να είστε σίγουροι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φτάσει και στα αυτά του εργοδότη σας.

Είναι να ψάχνετε αγγελίες εργασίας την ώρα που δουλεύετε ή να αναπροσαρμόζετε - βελτιώνετε το βιογραφικό σας, δεδομένου ότι κάποιος άλλος πληρώνει για να εργάζεστε και όχι για να προετοιμάζετε το έδαφος για το επόμενο σας επαγγελματικό βήμα.

Σημαντικότατος παράγοντας είναι η οργάνωση. Να ξέρετε και να προγραμματίζετε πότε θα ασχοληθείτε με την εύρεση εργασίας. Είναι γεγονός άλλωστε πως σε λίγες ώρες μπορείτε να καταφέρετε πάρα πολλά. Αρκεί να αφοσιωθείτε στην υποψήφια...νέα δουλειά σας τα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα.

Η χρήση πρώτων υλών της εταιρίας εκτός από αντιεπαγγελματική, μπορεί και να σας προδώσει. Αν για παράδειγμα στείλετε ένα mail ή ένα fax σε κάποιο άλλο γραφείο ή εργοδότη μπορεί να σας αντιληφθούν οι συνεργάτες σας από τα...σημάδια που θα αφήσετε.

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο που θα στείλετε το βιογραφικό σας. Είναι πολύ πιθανό αν το στείλετε σε εταιρεία ή γραφείο ευρέσεως που σχετίζετε με τη δική σας, ο εργοδότης σας να πέσει πάνω σε αυτό αναζητώντας νέους υπαλλήλους.

Αν έχετε συνηθίσει να ντύνεστε στο χώρο εργασίας σας με τζιν και μπλουζάκια καλό θα είναι να μην εμφανιστείτε μία μέρα με κοστούμι γιατί σίγουρα θα προκαλέσει υποψίες και ερωτήσεις.

Οι κοινωνικές επαφές είναι από τους σημαντικότερους τομείς στην εξεύρεση νέας εργασίας . Οι περισσότερες δουλειές γνωστοποιούνται από στόμα σε στόμα. Κάθε προσπάθεια να επεκτείνετε τον κύκλο γνωριμιών σας είναι εκτός από θεμιτή και απαραίτητη.

Μία από τις εταιρείες εύρεσης εργασίας που υπάρχουν στην αγορά μπορεί να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο απ΄ ότι νομίζετε. Έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το βιογραφικό σας, την παρουσία σας σε διάφορες συνεντεύξεις που δίνετε και μπορεί να σας οδηγήσουν σε μία νέα θέση.