Γιατί ο αρνητισμός μπορεί να σκοτώσει την επιχείρησή σας

Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον έχει ήδη οδηγήσει πολλές εταιρείες σε περικοπές. Αυτό οδήγησε σε μια νέα πραγματικότητα, την οποία οι εργαζόμενοι προσπαθούν να διαχειριστούν : αυξημένος φόρτος εργασίας, μειωμένη εμπιστοσύνη στην κατεύθυνση της εταιρείας και δυσπιστία απέναντι στην ηγεσία. Είναι σημαντικό οι ηγέτες να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους να διαχειριστούν αυτήν την αλλαγή, καθώς οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τους οργανισμούς, που αδυνατούν να το κάνουν, είναι πολλαπλές κι επηρεάζουν αρνητικά:

- Την υγεία κι ευεξία του εργαζομένου: Καθώς τα επίπεδα του στρες ανεβαίνουν, κάνουν την εμφάνισή τους ανησυχητικά σημάδια, που δείχνουν ότι η αποδοτικότητα ακολουθεί κατιούσα πορεία: αδικαιολόγητες απουσίες, αυξημένα ποσοστά αποχωρήσεων και μειωμένη παραγωγικότητα.

- Την ικανοποίηση από την εργασία: Η χαμηλή δέσμευση και δυσαρέσκεια από την εργασία γίνεται αισθητή μέσα από σημάδια όπως η χαμηλής ποιότητας απόδοση, η κακή εξυπηρέτηση πελατών και η αύξηση των παραπόνων, η έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια και η αύξηση των λαθών.

- Την αξιοπιστία της ηγεσίας: Η έλλειψη πίστης στην ικανότητα του ηγέτη να λάβει σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση της στρατηγικής. Όταν η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στο πρόσωπο του ηγέτη απουσιάζουν, η απόδοση παραπαίει.

- Την κουλτούρα του χώρου εργασίας. Όσοι δουλεύουν πολλές ώρες νιώθουν δυσαρέσκεια, όσοι δουλεύουν λιγότερες νιώθουν ενοχές. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα στρέφονται εναντίον της ηγεσίας, γιατί δεν έχει θέσει επαρκή όρια στη διαχείριση αυτής της κατάστασης.

- Την εστίαση: Οι ηγέτες χρειάζεται να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στο πώς θα ιεραρχούν αποτελεσματικά τις προτεραιότητές τους, ώστε να αφιερώνουν το χρόνο και την ενέργειά τους σε projects που έχουν πραγματική σημασία για τον οργανισμό.

 

Δρ ΒενετίαΚουσία

Managing Director

ManpowerGroup