Επιχειρήσεις του εξωτερικού αναζητούν εργαζόμενους από την Ελλάδα

Της Αγγελικής Μαρίνου

Σε σταθερή δεξαμενή άντλησης νέων ταλέντων έχει μετατραπεί η ελληνική αγορά εργασίας για μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού, κλινικές και εταιρείες ανεύρεσης προσωπικού.

Γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, αλλά και προσωπικό εστίασης και ανειδίκευτους εργάτες «εισάγουν» από τη χώρα μας -τα τελευταία τέσσερα χρόνια- εργοδότες από την Ευρώπη, την Αμερική, τον Περσικό Κόλπο, ακόμη και από τη μακρινή Αυστραλία.

Το news.gr παρουσιάζει σήμερα ορισμένες από τις ευκαιρίες για εργασία στο εξωτερικό σε διάφορες ειδικότητες, που «τρέχουν» αυτή την περίοδο.

Μηχανικοί Η/Υ (ΗΠΑ- Μέση Ανατολή)

Περισσότερες από 150 θέσεις για Hardware Εngineers και iPod/iPhone Manufacturing Design Engineers έχουν «ανοίξει» στην εταιρεία τεχνολογίας Apple, από τις αρχές του νέου έτους. Η Apple επιθυμεί να εντάξει στο προσωπικό της άτομα υψηλών προσόντων - κατόχους πτυχίων πανεπιστημίου, μεταπτυχιακών, αλλά και διδακτορικών τίτλων σπουδών - τα οποία διαθέτουν άριστες επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητες, αλλά και τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων είτε κατά μόνας ή σε συνεργασία με ομάδες εργασίας. Οι νέοι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στις περιοχές Santa Clara Valley και San Jose. Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η εταιρεία σε όλες τις ειδικότητες αναγράφονται στον δικτυακό τόπο

https://jobs.apple.com/us/search?jobFunction=HDWEG#&t=1&sb=req_open_dt&so=1&j=HDWEG&lo=0*USA&pN=0&openJobId=25923631

Στο μεταξύ μηχανικούς, αρχιτέκτονες και επόπτες προτίθεται να προσλάβει για έργα στη Μέση Ανατολή, η πολυεθνική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα μηχανικής και σχεδιασμού Hyder Consulting. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε έργα κατασκευής σηράγγων, σιδηροδρόμων, εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, υποδομών κλπ σε όλες σχεδόν της χώρες της Αραβικής Χερσονήσου. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο έχει 5 θέσεις ανοικτές στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι, 24 θέσεις στη Σαουδική Αραβία , 29 στην Ντόχα, 8 θέσεις στην Ιορδανία κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις ανοικτές θέσεις της Hyder και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα: https://hyder.taleo.net/careersection/2/moresearch.ftl

Οικονομικά στελέχη (Μέση Ανατολή)

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για οικονομική ανάκαμψη έχουν οδηγήσει έξι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες της Μέσης Ανατολής σε νέες προσλήψεις στελεχών του οικονομικού τομέα, κυρίως από χώρες της Δύσης.

Την ενίσχυση του προσωπικού της κατά 900 άτομα αποφάσισε πρόσφατα η National Bank of Abu Dhabi, αμέσως μόλις το Ντουμπάι εξασφάλισε τη διοργάνωση της EXPO 2020.Η Shuaa Capital δείχνει να επιστρέφει στην ανάπτυξη και προχωρά άμεσα στην πρόσληψη ανωτέρων υπαλλήλων, ενώ η EFG Hermes ενισχύει τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής της με νέα στελέχη. Η Menacorp ενίσχυσε την ομάδα των πωλητών της με 40 άτομα πέρυσι και φέτος προβλέπεται να προβεί σε περισσότερες προσλήψεις. Στην ενδυνάμωση της λιανικής τραπεζικής και του τομέα των πιστωτικών της καρτών θα προχωρήσει μέσα στο έτος η Abu Dhabi Commercial Bank (ADCB) προσλαμβάνοντας πωλητές και έμπειρα στελέχη, ενώ στο Άμπου Ντάμπι σκοπεύει να επεκταθεί και η ιδιωτική τράπεζα Julius Baer, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο στην πρόσληψη νέων οικονομολόγων και τραπεζικών υπαλλήλων.

Γιατροί- Νοσηλευτές (Ευρώπη)

«Γιατρικό» στην ανεργία και την αβεβαιότητα που μαστίζει τους κλάδους τους αναζητούν όλο και περισσότεροι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές, καταφεύγοντας στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Μεγάλο πλεονέκτημα για όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό -εκτός των τυπικών προσόντων- θεωρείται η γνώση της εθνικής γλώσσας της χώρας που θα μεταβούν.

Περισσότερες από 4.700 ανοικτές θέσεις εργασίας για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και 1.500 θέσεις για νοσηλευτές και μαίες βρίσκονται συγκεντρωμένες στη μεγάλη δεξαμενή θέσεων της Ευρωπαϊκής πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα EURES. Τις περισσότερες θέσεις γιατρών προσφέρει η Γερμανία (3.074) και ακολουθούν η Δανία (373), η Σουηδία (342) και η Νορβηγία (290), ενώ στους νοσηλευτές τα πρωτεία ανήκουν στην Φινλανδία (452) και ακολουθεί η Σουηδία (375). Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/eures και να ενημερώνονται συστηματικά για το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων.

Ευκαιρίες για καριέρα στο εξωτερικό στον τομέα της Υγείας προσφέρουν και οι εταιρείες ανεύερης προσωπικού Grecruitment (http://www.grecruitment.com), AXIA Personal (http://www.axia-personal.com/index.php/el ), GlobalMediRec (http://www.globalmedirec.com/jobs/greek-doctors.htm ) κ.α.

Εργάτες -Χειριστές (Ολλανδία)

Τρεις νέους έως 21 ετών που είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στην Ολλανδία για δύο χρόνια και να εργαστούν ως εργάτες σε εργοστάσιο τυποποίησης οπωροκηπευτικών αναζητά για λογαριασμό πελάτη της η εταιρεία Qbis.

Εξάλλου η ίδια εταιρεία αναζητά να προσλάβει άμεσα τρεις χειριστές μηχανημάτων οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από τον ολλανδό εργοδότη τους για περίπου τρεις μήνες και στη συνέχεια θα αναλάβουν καθήκοντα. Απαιτείται καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και τεχνικές γνώσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στο e mail: [email protected]ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. +370 655 68 275 ή να ανατρέξουν στο site http://qbis.gr/prosfores-ergasias/?alias=machine-operator-hessing&vid=2433 (για τις θέσεις εργατών) και http://qbis.gr/prosfores-ergasias/?alias=industrial-machine-operator&vid=2435 (για τις θέσεις χειριστών).

Ψυχαγωγοί- υπάλληλοι (Γαλλία -Disneyland)

Εποχικές συμβάσεις διάρκειας τεσσάρων έως οκτώ μηνών, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους , προσφέρει το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πάρκο στην Ευρώπη, η Disneyland Paris. Επίσης προσλαμβάνει ασκούμενους για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, αλλά και έκτακτο προσωπικό με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων του 2014, τις Απόκριες αλλά και το καλοκαίρι.

Σε όλους τους προσληφθέντες θα προσφερθεί διαμονή με συγκατοίκηση σε εστίες εντός του πάρκου, ενώ η Disneyland θα καλύψει και μέρος (152 ευρώ) των εξόδων μετακίνησής τους προς και από το Παρίσι.
Άλλη μια δυνατότητα που έχουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αποκτήσουν μια επαγγελματική εμπειρία ή να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στη Γαλλία, είναι να κάνουν χρήση των ειδικών συμβολαίων (Contrats de Professionnalisation) διάρκειας 6 ή 12 μηνών που προσφέρει η Disneyland, σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν και να εκπαιδευτούν ταυτόχρονα. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι παρακολουθούν μαθήματα γλώσσας και εξειδίκευσης σε ένα από τα τέσσερα επαγγέλματα που θα επιλέξουν (πωλήσεις, εστιατόρια, εισιτήρια, ξενοδοχεία), ενώ παράλληλα εργάζονται ασκούμενοι πάνω στην ειδικότητά τους. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://disneylandparis-casting.com/fr/actualites/postulez-pour-nos-contrats-de-professionnalisation.

Στο μεταξύ την αίτηση και το βιογραφικό τους σημείωμα θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα οι υποψήφιοι στον ιστότοπο της Disneyland (http://disneylandparis-casting.com/fr/postulez?jobid=2618), προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις εποχικού προσωπικού που προσφέρει σε Έλληνες στους τομείς τροφίμων και ποτών, καθαριότητας, εισιτηρίων, παιχνιδιών και ξενοδοχείων. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα (ηλικία 18 χρονών και άνω και καλή γνώση γαλλικών και αγγλικών) θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία για να παραστούν στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης, το οποίο ενδεχομένως να κρίνει την πρόσληψή τους στο ψυχαγωγικό πάρκο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://careers.disneylandparis.com.

Τουριστικές ειδικότητες (Ευρώπη)

Χιλιάδες θέσεις εργασίας για ψυχαγωγούς, αθλοδιδάσκαλους, υπεύθυνους παιδικής φροντίδας, ξενοδοχοϋπαλλήλους, υπαλλήλους εστίασης κ.α. σε τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, προσφέρουν αυτή την περίοδο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Η γνώση αγγλικών, ή ιταλικών, ή γερμανικών ή ένας συνδυασμός αυτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη των νέων υπαλλήλων, ενώ συχνά προβλέπεται η δυνατότητα διαμονής και μερικής ή ολικής -ανά περίπτωση- κάλυψης των εξόδων μετάβασης.

Ξεναγοί (Νορβηγία)

Αιτήσεις: έως 31 Ιανουαρίου στο email [email protected]

Πληροφορίες: στο τηλ. +47 56 52 95 97( Miss Griffiths), www.vossguideservice.no

Θέσεις Ξεναγών σε κρουαζιέρες στα νορβηγικά φιόρδ, προσφέρει η νορβηγική εταιρεία Voss og fjordane Guideservice AS για την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν απαραιτήτως την αγγλική γλώσσα και δύο τουλάχιστον από τις ακόλουθες:γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρωσικά, πορτογαλικά και ολλανδικά. Επίσης ο εργοδότης αναζητά άτομα με γνώση της νορβηγικής ιστορίας και γεωγραφίας, ενώ προσφέρει εκπαιδευτικά μαθήματα (μέσω διαδικτύου) και αμοιβή 23 ευρώ την ώρα.

Διασκεδαστές (Ιταλία)

Αιτήσεις: στο email [email protected]

Πληροφορίες: στο τηλ. +39 045 6450738, www.art-show.it

Διακόσιους Διασκεδαστές αναζητά ηεταιρεία κατάρτισης επαγγελματιών διασκεδαστών Project 79 S.r.l για λογαριασμό τετράστερου τουριστικού καταλύματος/κάμπινγκ στην Ιταλία. Ο μισθός των νέων υπαλλήλων θα κυμαίνεται από 600 έως 1.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ η περίοδος εργασίας τους θα είναι εξάμηνη (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2014). Οι θέσεις αφορούν δασκάλους διαφόρων σπορ (ιστιοπλοΐα, σερφ, κανό, τένις κ.α.), εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών, γυμναστές, χορογράφους, αλλά και υπευθύνους παιδικών και βρεφικών δραστηριοτήτων. Οι νέοι υπάλληλοι θα έχουν δωρεάν διαμονή και έξοδα μετακινήσεων (έως το ποσό των 100 ευρώ).

Προσωπικό εστιατορίου (Ιταλία)

Αιτήσεις: στο email : [email protected].

Πληροφορίες: στο τηλ +39 045 6450738, στον δικτυακό τόπο www.cafeteatrosrl.it ή στο email: [email protected] 

Η εταιρεία Cafè Teatro Sr που ελέγχει το ‘ Ristorante Al Teatro’ , το Ristorante ‘La Terrazza’ και το ‘Tahiti’

Bar σκοπεύει να προσλάβει 100 άτομα που θα εργαστούν σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων δίπλα στη λίμνη Garda στη βόρεια Ιταλία. Συγκεκριμένα αναζητά 80 Σερβιτόρους, 10 μπάρμεν και 10 Λαντζέρηδες που να μιλούν γερμανικά (τα αγγλικά και τα ιταλικά θα θεωρηθούν έξτρα προσόν) και θα έχουν ηλικία άνω των 18 ετών. Τα συμβόλαια εργασίας αφορούν από δύο μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος) έως 6 μήνες (Απρίλιος- Σεπτέμβριος), ενώ ο μισθός ανέρχεται σε 1.800 ευρώ το μήνα.

Χορευτές- Ανιματέρ (Ισπανία)

Δεκαπέντε χορευτές και άλλους δεκαπέντε διασκεδαστές (ανιματέρ) για παιδιά ζητά ο ξενοδοχειακός όμιλος BG HOTELS για απογευματινή απασχόληση σε ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα , ενώ επιθυμητή είναι η γνώση μίας επιπλέον γλώσσας (γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά). Η περίοδος απασχόλησης ξεκινά την 1η Μαΐου και διαρκεί έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ η εταιρεία προσφέρει δωρεάν διαμονή και για τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες δωρεάν σεμινάριο στο Club Hotel Tonga. Οι αιτήσεις των υποψηφίων συνοδευόμενες από σχετικές φωτογραφίες υποβάλλονται στο e mail [email protected]