Η μηχανή που φτιάχτηκε για να δείξει τον κινητήρα της

Η μηχανή που φτιάχτηκε για να δείξει τον κινητήρα της

Υπέροχη και μοναδική, μοιάζει με πίνακα, δεν είναι όμως, καθώς μιλάμε για μια πραγματική και πλήρως λειτουργική μηχανή έτοιμη για δρόμο

Η BMW Motorrad έχει έναν ολοκαίνουριο boxer κινητήρα μεγάλου κυβισμού σε στάδιο ανάπτυξης και τι καλύτερος τρόπος να τον παρουσιάσει με ένα αλλιώτικο κονσεπτικό μηχανάκι.

Σε συνεργασία με τη Revival Cycles και το πάντα ιδιαίτερο στιλ της, η BMW x Revival Birdcage αντλεί έμπνευση από τις κλασικές BMW μηχανές της δεκαετίας του 1920 και του 1930, αλλά και από τα αγωνιστικά τετράτροχα των 60sμε τα ιντριγκαδόρικα σασί τους.

Η μηχανή στήθηκε με επίκεντρο τον νέο και θηριώδη boxer από τιτάνιο της BMW, γι’ αυτό και το -επίσης από τιτάνιο- πλαίσιο είναι σαν ιστός αράχνης, ώστε το μάτι να πέφτει πάνω στον κινητήρα.
Κάθε σχεδόν εξάρτημα του Birdcage είναι χειροποίητο, μια επίπονη διαδικασία που κράτησε περισσότερο από 6 μήνες, καθώς το πλαίσιο αποτελείται από 134 τμήματα τιτανίου που κόπηκαν και συγκολλήθηκαν με το χέρι.

Υπέροχη και μοναδική, μοιάζει με πίνακα, δεν είναι όμως, καθώς μιλάμε για μια πραγματική και πλήρως λειτουργική μηχανή έτοιμη για δρόμο.

Είναι μια δουλειά του Alan Stulberg που έχει αποδείξει πως ξέρει καλά από την ιστορία της BMW Motorrad

Σχετικά Tags
BMW