Τέλος εποχής! Ο Φέτελ φεύγει από τη Red Bull και πάει Ferrari!

Αυτό που ψιθυριζόταν εντόνως όλο το προηγούμενο διάστημα στο χώρο της Formula 1, έγινε τελικά πραγματικότητα!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια τη Red Bull, αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Φέτελ μόλις την Παρασκευή, από την Ιαπωνία, ενημέρωσε τους επικεφαλής της Red Bull για την απόφασή του να φύγει από την ομάδα. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φέτελ οδεύει προς τη Ferrari, όπου θα αντικαταστήσει τον Αλόνσο, ο οποίος επίσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Σκουντερία.

Αντίστοιχα, ο, Ισπανός πιλότος φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα από τη συμφωνία με τη McLaren, οπότε, αμέσως-αμέσως γίνεται αντιληπτό πως πριν καλά-καλά τελειώσει η φετινή σεζόν και η επόμενη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Η πρόθεση του Φέτελ να γίνει κάποια στιγμή κάτοικος Μαρανέλο είναι εδώ και χρόνια γνωστή.

Κανείς όμως δεν περίμενε πως μετά από την πρώτη δύσκολη σεζόν με τους πρωταθλητές, θα ενεργοποιούσε την οψιόν απόδοσης στο συμβόλαιο του (που αφορούσε και στο 2015) για να το σπάσει. Έτσι λαμβάνει τέλος μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2009 και περιελάμβανε τέσσερις τίτλους οδηγών, ισάριθμους κατασκευαστών, 38 νίκες και 44 pole positions.

Νωρίτερα, ως οδηγός της "μικρής αδερφής" της Red Bull, Scuderia Toro Rosso, o Φέτελ είχε γίνει ο νεότερος κάτοχος pole position και νεώτερος νικητής με την θρυλική του εμφάνιση στη Μόντσα το 2008.

Η σχετική ανακοίνωση της Red Bull Racing αναφέρει:

"Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μας ενημέρωσε πως θα αφήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε στην επιτυχία της Infiniti Red Bull Racing αυτές τις έξι σεζόν.

Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο βήμα στην καριέρα του αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε με ενθουσιασμό το μέλλον αφού η θέση που αφήνει κενή ανοίγει το δρόμο για τη νέα γενιά οδηγών της Red Bull. Το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών έχει βγάλει πολλά μεγάλα ταλέντα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα τους είναι ο Φέτελ και ο Ρικιάρντο που φέτος  έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες με την ομάδα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως στο πλευρό του Ρικιάρντο το 2015 θα βρίσκεται ένα ακόμα ανερχόμενο αστέρι από το Junior πρόγραμμά μας, ο Κβιάτ".