Παγκόσμιο πρωτάθλημα WTCC στο Μαρόκο

Στις 12 και 13 Απριλίου, στο αυτοκινητοδρόμιο Moulay El Hassan του Marrakech, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WTCC 2014 της FIA, του διεθνούς πρωταθλήματος για αυτοκίνητα βασισμένα σε μοντέλα παραγωγής.

Στο Πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος οι ομάδες της Citroen, Honda, Seat, Lada και Chevrolet (ημιεργοστασιακή), με πολλούς διάσημους οδηγούς όπως οι Λεμπ, Μιούλερ, Τόμπσον, κ.λπ.

Ταυτόχρονα εκεί κάνει το ντεμπούτο της η νέα Alfa Romeo 4C (οδηγός ο Ποσρτογέλος Μπρούνο Κορέϊα), που επιλέχθηκε ως Επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας για τη σεζόν του 2014 από τη Eurosport Events, το τμήμα του γκρουπ Eurosport που οργανώνει διεθνείς εκδηλώσεις και από το 2005 οργανώνει και προβάλλει το WTCC για λογαριασμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Βασικό στοιχείο των μέσων ασφαλείας σε κάθε πίστα και κάθε αγώνα αυτοκινήτων, το ειδικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο να περάσει ανά πάσα στιγμή στην πίστα - σε περίπτωση ατυχήματος ή κακών καιρικών συνθηκών - με απόφαση του Διευθυντή του Αγώνα.

Περισσότερα από το Μαρακές προσεχώς.

Σχετικά Tags
WRC