Τέλος εποχής για το θρυλικό μουσικό περιοδικό NME

Τέλος εποχής για το θρυλικό μουσικό περιοδικό NME

Το τελευταίο τεύχος της έντυπης έκδοσης θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή

Το τελευταίο τεύχος του θρυλικού μουσικού περιοδικού NME, από το εξώφυλλο του οποίου έχουν περάσει τα τελευταία 65 χρόνια οι πιο εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας μουσικής, θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς η έντυπή του έκδοση σταματά, όπως ανακοίνωσε η εκδοτική εταιρεία Time Inc UK.

Σύμφωνα με την Time, η απόφαση αυτή οφείλεται στο αυξημένο κόστος παραγωγής και στις δυσκολίες στη διαφημιστική αγορά, ενώ πλέον θα δοθεί έμφαση στην επέκταση του κοινού του NME στο Διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας του.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1952, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 διανεμόταν δωρεάν. Στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του θα φιγουράρει το ροκ συγκρότημα Shame.

«Δυστυχώς, έχουμε πλέον φτάσει σε ένα σημείο που το δωρεάν εβδομαδιαίο περιοδικό δεν είναι πια οικονομικά βιώσιμο», δήλωσε ο διευθυντής της Time, Πολ Τσιλ, τονίζοντας πως η μετάβαση του NME από επί πληρωμή περιοδικό σε free press βοήθησε στο να ενισχυθεί το ψηφιακό του κοινό σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πάντως, το NME θα συνεχίσει να κυκλοφορεί κατά διαστήματα ορισμένες ειδικές εκδόσεις σε έντυπη μορφή, όπως τη σειρά NME Gold.