Ο Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης με το διεθνές βραβείο «Μaria Grazia Cutuli»

Ο Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης με το διεθνές βραβείο «Μaria Grazia Cutuli»

Η τελετή απονομής πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Σικελία

Στον δημοσιογράφο, ανταποκριτή ελληνικών μέσων στην Ιταλία, Θεόδωρο Ανδρεάδη-Συγγελλάκη, απονέμεται φέτος το διεθνές δημοσιογραφικό βραβείο «Μaria Grazia Cutuli, μια ζωή για τη δημοσιογραφία». Το βραβείο είναι αφιερωμένο στην απεσταλμένη της εφημερίδας Corriere della Sera Mάρια Γκράτσια Κουτούλι, η οποία δολοφονήθηκε σε ενέδρα στο Αφγανιστάν, το 2001, σε ηλικία τριάντα εννέα ετών. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές διακρίσεις της Ιταλίας.

Η τελετή απονομής πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Σικελία, στην Σάντα Βενερίνα, γενέτειρα πόλη της δημοσιογράφου που βρήκε τον θάνατο πριν δεκαέξι χρόνια, ενώ ταξίδευε με αυτοκινητοπομπή, σε μικρή απόσταση από το Τζαλαλαμπάντ. Εκτός από τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται να τιμηθούν η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης Rai στην Κωνσταντινούπολη και στη Μέση Ανατολή Καρμέλα Τζίλιο και η Σικελή δημοσιογράφος Λάουρα Μπονασέρα.

Στο παρελθόν, το βραβείο αυτό, το οποίο θεσπίσθηκε από τον όμιλο της Corriere della Sera, μεταξύ των άλλων, απονεμήθηκε στην συγγραφέα και δημοσιογράφο από την Τουρκία Ελίφ Σαφάκ, στην Αμερικανίδα φωτορεπόρτερ Λίνσεϊ Αντάριο και στην Ρωσίδα δημοσιογράφο της Νόβιαγια Γκαζιέτα, Γιούλια Λατίνινα.