Το Al Jazeera «κόβει» τα σχόλια των αναγνωστών από το site του

Το Al Jazeera «κόβει» τα σχόλια των αναγνωστών από το site του

Γιατί το αραβικό δίκτυο οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση

Την απόφαση να μην επιτρέπει στο εξής τα σχόλια αναγνωστών στα κείμενα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του έλαβε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, κάνοντας λόγο για χρήστες που εκμεταλλεύονταν αυτήν τη δυνατότητα για να διαδίδουν μηνύματα μίσους.

«Η αποστολή του Al Jazeera είναι να δώσει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή, και ο υγιής διάλογος είναι ενεργό κομμάτι αυτής. Όταν ανοίξαμε για πρώτη φορά τα σχόλια στην ιστοσελίδα μας, ελπίζαμε ότι αυτό θα εξυπηρετούσε ως ένα forum για στοχαστικό και έξυπνο διάλογο που θα επέτρεπε στο διεθνές κοινό μας να αλληλεπιδράσει», αναφέρει σε σχετικό κείμενό του το αραβικό δίκτυο, προσθέτοντας: «Ωστόσο, τα σχόλια κατελήφθησαν από χρήστες που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα σπέρνοντας χολή, μισαλλοδοξία, ρατσισμό και σεχταρισμό. Η πιθανότητα για οποιασδήποτε μορφής διάλογο ήταν σχεδόν ανύπαρκτη», αναφέρει ακόμα το Al Jazeera, σημειώνοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου διαπίστωσε πως το κοινό του δικτύου προτιμά τα social media για να σχολιάσει τα θέματα που το αφορούν και παρακινώντας τους αναγνώστες του να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με το Al Jazeera μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Αισθανόμαστε ότι αντί να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με μία συλλογή από αλγόριθμους και έναν στρατό από διαχειριστές σχολίων, είναι καλύτερο να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας στην οικοδόμηση νέων μορφών δημοσιογραφίας που έχουν απήχηση στο κοινό μας», αναφέρει ακόμα το Al Jazeera, καταλήγοντας:

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα απογοητεύσει τα μέλη του κοινού μας που πράγματι προσπάθησαν να εμπλακούν σε στοχαστικό διάλογο στην ιστοσελίδα μας. Ωστόσο, θα εργαστούμε σκληρά τους επόμενους μήνες για να διαπιστώσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε πίσω με τον καλύτερο τρόπο τον διάλογο»