Ελένη Μενεγάκη: Τα περισσότερα διαζύγια δεν είναι καλά, ας μην κάνουμε τόσο πολύ τους πολιτισμένους

Ελένη Μενεγάκη: Τα περισσότερα διαζύγια δεν είναι καλά, ας μην κάνουμε τόσο πολύ τους πολιτισμένους

«Είναι λίγοι αυτοί που έφτασαν στο τέλος τόσο σωστά που κανένας δεν κατάλαβε τίποτα»

Η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες στην εκπομπή της στο Mega σχολίασαν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Οικονομόπουλος στον Τάσο Ριζόπουλο και το Κοσμοράδιο 95.1. Μεταξύ άλλων, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου παραδέχθηκε πως κατά την περίοδο του διαζυγίου της ζήτησε συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγο, προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα σωστά σε σχέση με τα παιδιά της, ενώ η Μενεγάκη θεωρεί τα περισσότερα διαζύγια δεν έρχονται με ήρεμο τρόπο.

«Ας κρατήσουμε αρχικά αυτό που είπε, ότι δεν τον πειράζει να τον ρωτάνε για τα παιδικά του χρόνια. Όλοι γνωρίζουν πως είναι παιδί χωρισμένων γονιών και, όπως λέει και ο ίδιος, δεν είναι ο μόνος», είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη ανοίγοντας τη συζήτηση στο πάνελ.

«Δεν είναι απλά παιδί χωρισμένων γονιών, πέρασε πάρα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Νομίζω ότι είχε να δει τη μητέρα του από τα 8 μέχρι τα 20 του χρόνια, μεγάλωσε με τον μπαμπά, τη γιαγιά και τον αδελφό του, κρατάει ως παιδί μέσα του έναν θυμό», σχολίασε από την πλευρά της η Φλορίντα Πετρουτσέλι.

Παίρνοντας τον λόγο η Ελιάνα Χρυσικοπούλου έκανε τη δική της τοποθέτηση, επισημαίνοντας: «Δεν μπορείς να ξέρεις και ακριβώς πού βρίσκεται το τραύμα σου, από πού προήλθε και από πού προέρχονται τα προβλήματα που σου προκύπτουν σήμερα».

«Λέει: ούτε το πρώτο παιδί ήμουν από χωρισμένους γονείς, ούτε το τελευταίο. Παιδί διαζυγίου από παιδί διαζυγίου διαφέρει πάρα πολύ. Είναι πολύ διαφορετικό ένα διαζύγιο που από κοινού παίρνουν δύο γονείς και έχουν ως προτεραιότητα το καλό του παιδιού, τελείως διαφορετικό ένα διαζύγιο που οι γονείς «σκοτώνονται» μεταξύ τους», τονίζει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

«Τα περισσότερα διαζύγια δεν είναι καλά, ας μην κάνουμε τόσο πολύ τους πολιτισμένους. Μακάρι να ήμασταν. Θες από απειρία, θες επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι, θες επειδή πράγματι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο γονείς ήταν πάρα πολύ κακές, οπότε δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν… Είναι πιο λίγοι αυτοί που έφτασαν στο τέλος τόσο σωστά που κανένας δεν κατάλαβε τίποτα», σχολίασε από την πλευρά της η Ελένη Μενεγάκη.

«Εγώ, επειδή είχα ρωτήσει τη συμβουλή παιδοψυχολόγου εν όψει του δικού μου διαζυγίου, μού είχε πει το εξής: ένα διαζύγιο, ανάλογα με το πώς θα το διαχειριστούν οι γονείς, μπορεί να είναι κάτι που δεν θα το τραυματίσει αλλά και κάτι εξαιρετικά τραυματικό και πάντα βαρίδι στη δική του ψυχολογία», εξομολογείται στη συνέχεια η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

«Ένα διαζύγιο είναι πάντα κάτι αρνητικό αλλά υπάρχει μία διαβάθμιση. Θεωρώ ωστόσο απαράδεκτο να λέγεται ότι με τον ψυχολόγο έχουμε δοσοληψίες, ενώ με τον πνευματικό όχι. Πάρα πολλοί άνθρωποι λύνουν πολύ σοβαρά θέματα στους ψυχαναλυτές», κατέληξε στο σχόλιό της η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

«Δηλαδή τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν δικαίωμα να λένε την άποψή τους; Δεν το κατάλαβα αυτό. Για τον εαυτό του μιλάει, λέει την άποψή του», παρατήρησε η Ελένη Μενεγάκη.