Νάντια Μουρούζη: Δύο φορές ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μου είπε να παντρευτούμε – Από ένα σημείο και πέρα είχε κάποια κατάθλιψη

Νάντια Μουρούζη: Δύο φορές ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μου είπε να παντρευτούμε – Από ένα σημείο και πέρα είχε κάποια κατάθλιψη

«Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να τον παντρευτώ», είπε η ηθοποιός

Για την σχέση της με τον αείμνηστο, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μίλησε μεταξύ άλλων η Νάντια Μουρούζη, η οποία το απόγευμα της Πέμπτης ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Μάλιστα, εξήγησε τους λόγους που δεν τον παντρεύτηκε, παρότι της είχε κάνει πρόταση γάμου.

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν το τελευταίο διάστημα της ζωής του πολύ μελαγχολικός. Ήταν υπερευαίσθητος άνθρωπος και όταν ακούω καμιά φορά να λένε "ο Δημήτρης που νέος έκανε εκείνο ή τους τσακωμούς με την Αλίκη", εγώ δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό. Δεν μπορώ, ας πούμε, να φανταστώ τον Δημήτρη βίαιο ούτε για αστείο», είπε η Νάντια Μουρούζη και συνέχισε ως εξής:

«Τον γνώρισα στο θέατρο και αυτό που συνέβη ανάμεσα μας δεν ήταν ακριβώς έρωτας, ήταν κάτι πάρα πολύ βαθύ. Σαν κάτι να σε τραβάει και να μη σε αφήνει να φύγεις. Δηλαδή ήταν κάτι πάρα πολύ έντονο. Συναντηθήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου μας, ένα βράδυ βγήκαμε, τον είδα, με είδε και μετά συζητήσαμε κάτι για ένα κείμενο και έτσι έδεσε. Μάλιστα, είχε επιφυλακτικότητα ο Δημήτρης για εμένα γιατί ήμουν μικρότερη και μέσα στα πράγματα. Δεν τέθηκε όμως ποτέ θέμα συνεργασίας και πιστεύω πως αυτό το είχε εκτιμήσει.

Κάποια στιγμή ομολογώ πως η σχέση μας είχε και κάποιες δυσκολίες. Από ένα σημείο και πέρα θεωρώ ότι είχε κάποια κατάθλιψη, έμενα και γω κλεισμένη μαζί του. Έμενα όμως μαζί του γιατί δεν μπορούσα να φύγω. Είναι κάποιες στιγμές που λες "δεν μπορώ να φύγω από αυτό". Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον πνευματικό και είναι ένα σημείο δικό μου λίγο "αυτοκαταστροφικό" γιατί δεν είναι εύκολο, αντί να τρέχεις στις παραλίες σε εκείνη την ηλικία».

Για τις προτάσει γάμου που της έκανε, εξήγησε: «Το "φάντασμα της Αλίκης" δεν υπήρχε στη σχέση μας γιατί είχε και άλλες σχέσεις πριν από μένα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να παντρευτώ τον Δημήτρη γιατί… ήταν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη! Δεν το συζητώ αυτό! Σαν ζευγάρι έχουν αφήσει μια εποχή, έχουν για την Ελλάδα μια "ιερότητα" οπότε εγώ δεν είχα δουλειά εκεί. Εκείνος ήθελε να παντρευτούμε και μου το είχε πει δύο φορές».