Σοφία Αλεξανιάν: Στον έρωτα ακόμα υπάρχουν οι αφέντρες και οι δούλοι

Σοφία Αλεξανιάν: Στον έρωτα ακόμα υπάρχουν οι αφέντρες και οι δούλοι

«Μήπως ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι λίγο επικίνδυνος για τον χώρο μας;»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στον Alpha παραχώρησε η Σοφία Αλεξανιάν με αφορμή την παράσταση «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ και η ηθοποιός πιστεύει ότι αντικατροπτίζει την πραγματικότητα.

«Είναι μια σύγχρονη παράσταση σε κλασικό έργο με αρκετά ερωτικό στοιχείο μέσα θα έλεγα γιατί στις μέρες μας δεν υπάρχουν δούλοι, άνθρωπους που τους λέμε δούλους, ενώ στον έρωτα ακόμα υπάρχουν οι αφέντρες και οι δούλοι, είπε η Σοφία Αλεξανιάν και ρωτήθηκε για τις ενδεχόμενες αρνητικές αντιδράσεις από κοινό: «Εμένα δεν με επηρεάζει καθόλου. Αντιθέτως εγώ το απολαμβάνω και το ευχαριστιέμαι. Η παράσταση έχει όντως κάποιους συμβολισμούς, που δεν ξέρω κατά πόσο γίνονται αντιληπτοί από το κοινό. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις ή κάποιες χειρονομίες που γίνονται, που υποδηλώνουν μόχθο, υποδηλώνουν εργατική τάξη, επανάσταση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε υποστεί στο παρελθόν και την ενδεχόμενη καλλιτεχνική επάνοδο του συναδέλφου της, Πέτρου Φιλιππίδη: «Είναι μια αλήθεια πως είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, όταν ήμουνα μικρή. Εντάξει, όσο είμαι μεγάλη, αυτά τα περιστατικά λίγο προσπερνάνε.

Θέλω να σας πάω και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και θέλω να σας ρωτήσω πως θα αισθανθείτε σε περίπτωση που γυρίσει πάλι στον χώρο του θεάτρου» σχολίασε η ρεπόρτερ της εκπομπής με την Σοφία Αλεξανιάν να τοποθετείται ως εξής. «Εγώ δεν είχα ποτέ όφελος από αυτόν τον άνθρωπο, ούτε πρόκειται να έχω αλλά ούτε και ζητώ να έχω όφελος από αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ξέρω όμως. Μήπως είναι λίγο επικίνδυνος για τον χώρο αυτόν;

Γιατί ξέρω πάρα πολλούς ηθοποιούς, οι οποίοι είχαν πληγεί από τη συνεργασία μαζί του. Είχαν κλείσει οι δρόμοι τους γιατί τους είχε καταστρέψει, τους είπε ότι: δεν θα βρεις δουλειά ποτέ, θα σου κλείσω τον δρόμο και θα σε καταστρέψω».