Ιωάννης Μελισσανίδης: Με όλα αυτά θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι

Ιωάννης Μελισσανίδης: Με όλα αυτά θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι

«Δεν μάσησα με τον οχετό τους, τους μάσησα, ήθελαν να με δούνε να καταρρέω»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος μίλησε για την... επίθεση που δέχτηκε από δημοσιογράφους στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έλαβε μέρος.

«Είχε γίνει όλος αυτός ο ντόρος τότε με το φιλί, με τον προπονητή. Όλη αυτή η χυδαία ομοφοβική επίθεση που είχε γίνει. Την ώρα που αγωνιζόμουν και νομίζω ότι δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα τέτοια επίθεση ενορχηστρωμένη ζωντανά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν αθλητή. Ήμουν τραυματισμένος, είχα 5 κήλες στη μέση μου και προσγειώθηκα με ένα πόδι. Αντί να πούνε τι μάγκας είναι αυτός ο αθλητής, άρχισαν να λένε αυτόν τον οχετό. Εννοείται ότι δεν μάσησα, τους μάσησα» είπε σε έντονο ύφος ο Ιωάννης Μελισσανίδης περιγράφοντας στη συνέχεια τα όσα άκουσε και διάβασε.

«Αν γινόταν τώρα, θα είχαν μπει οι μισοί στη φυλακή. Φανταστείτε έβγαιναν σε δελτία ειδήσεων και έλεγαν όσα έλεγαν. Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος, υπέροχος, όταν γυρίσαμε στο Προεδρικό Μέγαρο και ήταν η ομαδική φωτογραφία, εγώ είχα πάει πιο πίσω και δεν ήθελα. Έστειλε έναν από τους συνεργάτες του και είπε ότι η φωτογραφία θα βγει με τον Ιωάννη και να πάω δίπλα του» είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης και εξήγησε:

«Δεν με επηρέασαν. Το πρόβλημα είναι δικό τους, όχι δικό μου. Με έκαναν ακόμα πιο σκληρό και δυνατό. Με όλα αυτά θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι, όπως άλλα παιδιά τα έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία. Απάντησα με τη δεύτερη ολυμπιακή διάκριση. Είναι αισχρό. Να είσαι ένα παιδί που φοράς το εθνόσημο της Ελλάδας και ενορχηστρωμένα Έλληνες δημοσιογράφοι… Αυτοί έχουν το ψυχιατρικό πρόβλημα. Δεν πρόκειται να μπω στη λογική τους. Ήθελαν να με δουν να καταρρέω, να κλάψεις, να πονέσεις και να σε λυπηθεί ο κόσμος».

Κλείνοντας, επισήμανε: «Όταν μου δώσεις μία μπουνιά, δεν πρόκειται χριστιανικά να γυρίσω το μάγουλό μου. Θα μου δώσεις σφαλιάρα, θα φας μπουνιά. Έτσι, είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν πρόκειται στην επίθεσή σου να σκύψω το κεφάλι και να κλάψω. Έκλαψα στον θάνατο του πατέρα μου και συγκινήθηκα στο βάθρο… Οι περισσότεροι ζήτησαν συγγνώμη».