Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ήταν άδικο να στοχοποιούμαι λόγω της φιλίας μου με αυτόν τον άνθρωπο»

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ήταν άδικο να στοχοποιούμαι λόγω της φιλίας μου με αυτόν τον άνθρωπο»

«Νιώθεις σαν να έχεις βγει γυμνός στην πλατεία Συντάγματος, γιατί είσαι απροστάτευτος και γύρω γύρω είναι 500 άτομα που σε βρίζουν»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήταν καλεσμένος στο «Τετ α Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος και μίλησε μεταξύ άλλων για τα σχόλια που δέχθηκε λόγω της φιλίας του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Αποσύρθηκα από τα social media τον Ιανουάριο του 2021. Δεν υπήρξε κόστος όσον αφορά τα εισιτήρια, τον κόσμο στο θέατρο και όλα αυτά. Το να κάνεις θέατρο στην Αθήνα σε μια επιτυχημένη παράσταση σημαίνει περίπου στους 60.000 χιλιάδες θεατές. Τόσους θεατές μπορείς να βρεις ακόμα και αν υπάρχουν άλλοι 60.000 χιλιάδες άνθρωποι που σε αντιπαθούν. Μου έκανε εντύπωση ο βαθμός της εχθροπάθειας και της μισαλλοδοξίας που μπορεί να γεννηθεί στο πλήθος για λόγους οι οποίοι είναι άσχετοι με τα πρόσωπα» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Με απογοήτευσε ο χειρισμός από άτομα που γνώριζα, γιατί από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, δεν περιμένεις κάτι. Ήταν άδικο να στοχοποιούμαι λόγω της φιλίας μου με αυτόν τον άνθρωπο. Το θέατρο και η λογοτεχνία μας έχουν μιλήσει πολλές φορές για όλα αυτά, αλλά εδώ έχει πάλι να κάνει με το ότι δεν είμαστε λογικοί άνθρωποι.

Όταν μπαίνεις στα κοινωνικά δίκτυα και βλέπεις να σου επιτίθονται άνθρωποι με ανώνυμα προφίλ με ένα πάρα πολύ έντονο τρόπο και όχι για δικό σου θέμα, σου επιτίθονται χωρίς λόγο γιατί θεωρούν ότι τους φταις. Εκείνη την ώρα νιώθεις σαν να έχεις βγει γυμνός στην πλατεία Συντάγματος, γιατί είσαι απροστάτευτος και γύρω γύρω είναι 500 άτομα που σε βρίζουν. Αυτή είναι μια λανθασμένη εικόνα, εσύ είσαι στο σπίτι σου και όλοι οι άλλοι είναι κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι που βρίσκονται και αυτοί μέσα στη μοναξιά τους δικού τους σπιτιού, απομονωμένοι. Μόλις το πάρεις απόφαση και ηρεμήσεις και δεις ότι όλο αυτό δεν είναι πραγματικό λες είναι δυνατόν;. Που είναι όλοι αυτοί που μου εύχονταν καρκίνο; Δεν τους βλέπεις πουθενά, βλέπεις παντού χαμογελαστούς ανθρώπους που σε χαιρετάνε» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.