Έξαλλος ο Γιάννης Μόρτζος για την παράσταση που σκηνοθέτησε και της πρόσθεσαν σκετς με…. κουφέτα για τον γάμο του Κασσελάκη

Έξαλλος ο Γιάννης Μόρτζος για την παράσταση που σκηνοθέτησε και της πρόσθεσαν σκετς με…. κουφέτα για τον γάμο του Κασσελάκη

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτό το πράγμα», ξεκαθάρισε

Εκνευρισμένος είναι ο Γιάννης Μόρτζος για σάλο που ξέσπασε γύρω από σκετς που αναφέρεται στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ Μακμπέθ. Ο Μόρτζος έχει σκηνοθετήσει την θεατρική παράσταση «Ένας άντρας θα μας σώσει» όπου παίχτηκε μια παραλλαγή, για την οποία είναι έξαλλος, με τους ηθοποιούς να μοιράζουν κουφέτα και να γελειοποιούν τον γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha και της εκπομπής «Super Κατερίνα», ο Γιάννης Μόρτζος τόνισε πως «τους είπα το εξής. «Προσέξτε κάτι, ότι κείμενο πήρατε την πρώτη μέρα θα πείτε αυτό και την τελευταία μέρα που θα κάνουμε την πρεμιέρα. Δεν θα προσθέσετε ούτε ένα και. Και το είπα αυτό γιατί το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιους λύσεις της στιγμής για να βγάλετε περισσότερο γέλιο». Εμένα δεν με ενδιαφέρει να προσθέσετε περισσότερο γέλιο αλλά με ενδιαφέρει αυτό το γέλιο που θα βγάλετε να είναι γέλιο που έχει μια ουσία».

«Η ομοφυλοφιλία είναι συνεχές φαινόμενο στα ελληνικά έργα να μπαίνει αλλά μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Όχι, να γίνεται από εκεί και πέρα αυτό το πράγμα έτσι ώστε να γελοιοποιεί την κατάσταση όλη και να την κάνει να γίνεται βαρετή. Είπα λοιπόν και στον συγγραφέα και στις ηθοποιούς, «προσέξτε σας παρακαλώ γιατί εγώ, όταν το σκηνοθέτησα, δεν ήταν αυτές οι προσθήκες και θέλω να τις βγάλετε». Τώρα. τι κάνουν κάθε φορά που παίζεται το έργο δεν το ξέρω αλλά μαθαίνω ότι συνεχίζουν να κάνουν τέτοιες προσθήκες».

«Εγώ λέω, όποιοι το δουν το έργο, ότι το φινάλε δεν είναι δική μου σκηνοθεσία εκεί. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί είναι σαν να προδίδω τα 60 μου χρόνια στο θέατρο. Περιμένω αυτό το Σάββατο, που θα γίνει η παράσταση, να πάω να την δω για τελευταία φορά και θα τους πω: από εδώ και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό το πράγμα» υπογράμμισε επίσης, με σαφήνεια, ο Γιάννης Μόρτζος.