Η «Μάγισσα»… έκαψε τον διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1, Τζώρτζη Ποφάντη – Η ένταση για τα νούμερα και το μπάτζετ της σειράς

Η «Μάγισσα»… έκαψε τον διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1, Τζώρτζη Ποφάντη – Η ένταση για τα νούμερα και το μπάτζετ της σειράς

«Υπήρχαν άνθρωποι που του χρέωσαν την απομάκρυνση της Σκορδά και της Μπεκατώρου»

Τελείωσε ξαφνικά και έπεσε σαν… βόμβα με μία λιτή ανακοίνωση και με την σεζόν να έχει ξεκινήσει η συνεργασία του ΑΝΤ1 με τον διευθυντή προγράμματος του καναλιού, Τζώρτζη Ποφάντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έδωσε ο Νίκος Γεωργιάδης στο «Πρωινό Σουσού», η συνεργασία έληξε μέσα σε κλίμα έντασης, με μία ανακοίνωση-τηλεγράφημα.

«Η συνεργασία με τον Τζώρτζη Ποφάντη διεκόπη. Προσωρινά καθήκοντα διευθυντή προγράμματος αναλαμβάνει ο Γιώργος Λεβέντης» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ήταν απομάκρυνση, δεν ήταν συναινετικό “διαζύγιο”. Ήταν ψυχρή, εσωτερική ανακοίνωση. Όλο αυτό έγινε σε λίγα λεπτά. Υπήρξε μία συνάντηση με την ιδιοκτησία, οι περισσότεροι είχαν ήδη σχολάσει και το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ, η ένταση ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Θυμάστε που είχαμε μια κουβέντα για τη "Μάγισσα" και το υπερβολικό μπάτζετ τη σειράς; Αυτή η αφορμή ανέβασε τη θερμοκρασία, το καζάνι που ήδη έβραζε στον ΑΝΤ1.

Το μπάτζετ είχε ξεφύγει από τον αρχικό προγραμματισμό και μιλάμε για μία σειρά που είχε στόχο την απόλυτη πρωτιά και με μεγάλη διαφορά. Η "Μάγισσα" δεν είναι ότι πάει άσχημα, αλλά ο "Σασμός" που είναι απέναντι και κάνει υψηλότερα νούμερα έχει το 1/3 του μπάτζετ και "η Γη της ελιάς" ακόμα μικρότερο.

Αυτό το γεγονός είχε δημιουργήσει μεγάλη ενόχληση σε κάποια στελέχη του σταθμού και λέγανε ότι δεν μπορεί να κάνει απόσβεση η σειρά. Έπρεπε να κάνει τουλάχιστον 25% τηλεθέαση.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπήρχε κλίμα εδώ και μήνες, υπήρχαν δύο στρατόπεδα στο κανάλι, το στρατόπεδο Λεβέντη και το στρατόπεδο Ποφάντη, έτσι λέγανε.

Πάντα η κουβέντα είχε να κάνει πώς θα συνεννοηθούν.

Ο κύριος Ποφάντης είχε την ευθύνη του prime time και ασχολούνταν λιγότερο για τις εκπομπές. Έδινε βάρος στη μυθοπλασία.

Για να πούμε αλήθειες, υπήρχαν άνθρωποι που του χρέωσαν την απομάκρυνση της Φαίης Σκορδά και της Μαρίας Μπεκατώρου που έδιναν πολλή λάμψη στον ΑΝΤ1, ήταν πρεστιζάτα ονόματα για τον σταθμό και δεν είχαν καλή σχέση μαζί του.

Μου μεταφέρανε ότι και ο ίδιος είχε κάποια σοβαρά παράπονα. Αυτή η απομάκρυνση φέρνει ανατροπή των δεδομένων γιατί θέλανε η "Μάγισσα" να πάει και την επόμενη σεζόν και τώρα είναι πολύ επισφαλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γεωργιάδης δίνοντας το παρασκήνιο για αυτή τη λήξη συνεργασίας.