Ευγενία Σαμαρά: Φοβάμαι να μην με πουν αγενή

Ευγενία Σαμαρά: Φοβάμαι να μην με πουν αγενή

«Αν όμως βάλουμε εμείς την ταμπέλα στον εαυτό μας, μόνο αυτό θα δουν οι άλλοι», είπε η ηθοποιός για την παρουσία της στο Ράδιο Αρβύλα

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, ήταν η Ευγενία Σαμαρά το απόγευμα της Τετάρτης. Η ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στην μετάβαση από τον ρόλο στην ομάδα του Ράδιο Αρβύλα στον πρώτο της θεατρικό μα και τηλεοπτικό ρόλο, αλλά και τον μεγαλύτερο προσωπικό της φόβο

«Επειδή δεν το είδα έτσι (σ.σ. να αποτινάξω από πάνω μου τον τίτλο, το κορίτσι των Ράδιο Αρβύλα), νομίζω ότι δεν μπήκα σε αυτή την παγίδα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να μπω και το λέω γιατί οι άλλοι το είδαν έτσι. Οι άλλοι είναι ο καθρέφτης μας, αν εμείς φοβόμαστε ότι θα μας δούνε σαν το «κορίτσι του τάδε», «το κορίτσι των Ράδιο Αρβύλα», η «ηθοποιός» ή η «παρουσιάστρια». Αν όμως βάλουμε εμείς την ταμπέλα στον εαυτό μας, μόνο αυτό θα δουν οι άλλοι. Τον καθρέφτη, γιατί αυτό είναι οι άλλοι απέναντι μας», είπε η Ευγενία Σαμαρά και συνέχισε ως εξής:

«Εγώ αυτό πιστεύω και δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι δεν είμαι κάτι. Είχα σπουδάσει, ήρθα εδώ, δούλεψα για πρώτη φορά στην τηλεόραση, δούλεψα για πρώτη φορά στο θέατρο. Ένιωθα ότι εγώ αυτό το πράγμα το έχω σπουδάσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αν ότι… αν το σπουδάσω ή δεν το σπουδάσω. Εγώ, για τα δικά μου δεδομένα, ένιωθα ότι ναι μπορώ να το κάνω και θέλω να το κάνω και κάτι διάβασα για αυτό.

Οπότε νομίζω ότι αυτό κάπως, φαντάζομαι ότι θα το είπαν, δεν ήρθε μπροστά μου. Δεν πήγα σε οντισιόν που με κοίταξαν με μισό μάτι, δεν εμφανίστηκαν άνθρωποι στη ζωή μου ή δεν το είδα. Μα αυτό που δεν το πιστεύουμε, δεν θα το δούμε. Είναι σαν να μου πει κάποιος «είσαι ξανθιά» όπου θα πως «ΟΚ, τι να κάνουμε, είμαι ξανθιά για σένα» αλλά δεν θα το πάρω προσωπικά. Η κρίση είναι μάλλον στα κομμάτια που εγώ φοβάμαι. Ας πούμε, εγώ φοβάμαι να μην με πουν αγενή! Φοβάμαι γιατί μάλλον κάπου θα έχω υπάρξει αγενής στη ζωή μου, δεν ξέρω».