Μαρία Ναυπλιώτου: «Δεν ήταν εύκολο να πενθήσουμε όταν έφυγαν οι γονείς μας» – «Ήταν κάτι πολύ βαρύ»

Μαρία Ναυπλιώτου: «Δεν ήταν εύκολο να πενθήσουμε όταν έφυγαν οι γονείς μας» – «Ήταν κάτι πολύ βαρύ»

«Σε έναν χρόνο χάσαμε και τους δυο γονείς, ήταν νεότατοι», είπε η ηθοποιός

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν καλεσμένη η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία εκ των άλλων μίλησε για τον πόνο που ένιωσε όταν έφυγαν από τη ζωή μέσα σε έναν χρόνο και οι δύο γονείς της.

«Νομίζω πως είναι κάτι που το φοβόμαστε πολύ και δεν επιτρέπουμε να στεναχωρηθούμε πραγματικά και βαθιά. Νομίζουμε ότι, αν γίνει αυτό, θα διαλυθούμε. Στην πραγματικότητα όμως, αν δεν στεναχωρηθούμε, θα διαλυθούμε. Στη δική μου περίπτωση ήρθα σε επαφή με τα συναισθήματα μου Δεν ήταν εύκολο να επιτρέψω να στεναχωρηθώ, δεν ήταν εύκολο να πενθήσουμε όταν έφυγαν οι γονείς μας. Ήταν κάτι πολύ βαρύ», είπε η Μαρία Ναυπλιώτου και συνέχισε ως εξής:

«Προσπαθείς να το αποφύγεις ασυνείδητα, είναι ένας μηχανισμός και κάποια στιγμή νιώθεις ο ιστορικός σου εαυτός να χτυπάει το κεφάλι του στις γωνίες. Κάποια στιγμή αφήνεσαι και κλαις και στεναχωριέσαι και πενθείς και βγαίνεις από αυτό ανανεωμένος. Αν πενθήσεις, αν στεναχωρηθείς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε τραβήξει η ζωή ξανά πίσω».

Κλείνοντας εξήγησε πως το ξεπέρασε: «Εμένα με τράβηξε η ζωή, όπως ακριβώς το είπα. Κάποια στιγμή δηλαδή πόνεσα, έκλαψα πολύ, υπέφερα και για άλλα πράγματα όχι μόνο για αυτό. Σε έναν χρόνο χάσαμε και τους δυο γονείς, ήταν νεότατοι. Θέλω όμως να πω πως μετά σιγά σιγά αρχίζει και φεύγει, το πένθος δημιουργεί μηχανισμούς, αποδέχεσαι και πας παρακάτω».