Μιμή Ντενίση για Βουγιουκλάκη: «Η Αλίκη μου είχε πει “πάτησες πόδι σε μένα; θα γίνεις σταρ”»

Μιμή Ντενίση για Βουγιουκλάκη: «Η Αλίκη μου είχε πει “πάτησες πόδι σε μένα; θα γίνεις σταρ”»

«Έπεισα τον μπαμπά μου να γίνω ηθοποιός γιατί ήμουν πολύ γαλιάντρα»

Για την υποκριτική και το ξεκίνημά της και πως «κατάφερε» τον στρατιωτικό πατέρα της να μην αντιδράσει στην απόφασή της, αλλά και για τη θεατρική της συνύπαρξη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε μεταξύ άλλων η Μιμή Ντενίση στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Η Ντενίση επισήμανε ότι η Αλίκη «την συμπαθούσε πολύ» και η απαίτηση της αείμνηστης πρωταγωνίστριας να μην φορούν στην παράσταση ρούχα από τον ίδιο σχεδιαστή μόδας ( Billy Bo) στην οποία εκείνη αντέδρασε για να εισπράξει την ατάκα «πάτησες πόδι σε εμένα; θα γίνεις σταρ!»

«Η κρυφή μου επιθυμία ήταν να γίνω ηθοποιός. Έπεισα τον μπαμπά μου να γίνω ηθοποιός γιατί ήμουν πολύ «γαλιάντρα». Σε ό,τι μου έλεγε απαντούσα «ναι» και μετά έκανα το αντίθετο», είπε η Ντενίση και σημείωσε επίσης τα εξής:

  • Φαίνομαι πολύ κοκέτα αλλά δεν είμαι η μαμά μου ήταν
  • Η Αλίκη μου έκανε «βασανιστήρια» στη σκηνή. Τέλειωνε ο ρόλος μου που δεν είχα την άνεση τότε να παραμείνω και να λέω άλλα. Έπρεπε να φύγω. Και αυτή είχε μία σκηνή που ήταν μόνη της. Επειδή βαριόταν έλεγε «έλα καλέ που πας; Κάτσε λίγο ακόμη» και εγώ δεν ήξερα τι να πω. Ή είχα εγώ σκηνή, τελείωνα τα λόγια και αυτή συνέχιζε να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Ηλιάδη που εκείνη την εποχή ήταν πολύ ερωτευμένη. Βρισκόμουν τότε σε πλήρη αμηχανία και εκείνη έλεγε «καλέ έρχομαι ένα τηλέφωνο κάνω». Έμαθα πολλά από αυτό κι εγώ κάνω πλάκες στους ηθοποιούς και μου λένε «δεν θέλω να με κάνεις να γελάσω»
  • Η δημοσιότητα είναι δίκοπο μαχαίρι. Στην Ελλάδα υπάρχει “δηθενιά” – Χορηγός μου είναι το κοινό
  • Υπήρξε εποχή που θα ήθελαν να μην υπάρχω. Είχα κριτικές και επιθέσεις για την δουλειά μου από πολύ συγκεκριμένα άτομα που είτε εμπορεύονταν τη δικιά μου φήμη, γιατί οι ίδιοι έβγαζαν λεφτά μιλώντας άσχημα για μένα και από συγκεκριμένα κέντρα που υπάρχουν πάντα που δεν ήθελαν να με βλέπουν να κάνω τόσο μεγάλες εισπράξεις στις παραστάσεις μου (η Σμύρνη έκανε τόσες εισπράξεις όσες δεν έκαναν όλα μαζί τα θέατρα°
  • Λίγοι ξέρουν για το ατύχημα που είχα στην Κύπρο όταν με χτύπησε αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σπάσω το πόδι μου και καθηλωμένη στο κρεβάτι εμπνέυστηκα το έργο Σμύρνη μου αγαπημένη.
  • Όταν χώρισα από τον Γιάννη Φέρτη σταμάτησε και η συνεργασία μας. Εγώ έμεινα στο δρόμο. Αυτός είχε ήδη όνομα. Είχε την καριέρα του, το θέατρό μας που έγινε ΤΟΥ και είπαν όλοι ότι αυτή θα καταστραφεί. Εγώ άμα μου πεις ότι θα καταστραφω είναι βέβαιο ότι θα σκίσω. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι
  • Δεν νομίζω ότι έχω καταφέρει ακόμη αυτά που θέλω. Θέλω και άλλα πράγματα. Αυτό που κρατάει έναν άνθρωπο σε εγρήγορση και σε νεανικότητα είναι η περιέργεια. Εγώ έχω πάρα πολύ μεγάλη περιέργεια. Τώρα ετοιμάζω ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ με μια σπουδαία σκηνοθέτιδα την Κατερίνα Ευαγγελάκου για τον Έλγιν. Ανακάλυψα τις επιστολές της γυναίκας του που είναι πάρα πολύ ενδεικτικές πως όλα αυτά ήταν μία απάτη που έγινε για να πάρουν τις αρχαιότητες για τον πύργο τους.
  • Δεν θα παίξω τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη. Το έργο γίνεται μόνο για την Θεσσαλονίκη. Είναι η ιστορία της πόλης από το 1923 έως το 1940 με την περίφημη Εβραϊκή κοινότητα