Γιατί δεν θα γίνουν debate στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Γιατί δεν θα γίνουν debate στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τι λένε στελέχη της ΕΡΤ

Πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών προκρίνει η ΕΡΤ λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου αντίστοιχου των εθνικών εκλογών για τη διεξαγωγή debate εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΡΤ έλαβε γραπτώς ή και προφορικώς πολλά αιτήματα για τη διοργάνωση και μετάδοση τηλεμαχιών ανάμεσα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΕΡΤ αν και τόνιζαν ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, σημείωναν ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στο πρότυπο της διακομματικής επιτροπής που συγκροτείται στις εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια πρόσθεταν ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση και τη διαμόρφωση μιας τέτοιας διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, υπενθύμιζαν, εξάλλου, ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντίστοιχα debate. Για τους λόγους αυτούς η ΕΡΤ προτίθεται να διοργανώσει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρκεί να συμμετέχουν κάθε φορά τουλάχιστον τα 2/3 των επικεφαλής των συνδυασμών.