Σοκαρισμένη η Ελένη Ψυχούλη από την κακοκαιρία: «Το χωριό μου δεν υπάρχει πλέον»

Σοκαρισμένη η Ελένη Ψυχούλη από την κακοκαιρία: «Το χωριό μου δεν υπάρχει πλέον»

«Είναι βιβλική η καταστροφή»

Σοκαρισμένη είναι η Ελένη Ψυχούλη από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, όπως φάνηκε από την εμφάνισή της το μεσημέρι της Πέμπτης,σε ζωντανή σύνδεση με το Στούντιο 4 από το Πήλιο όπου και βρίσκεται αυτό το διάστημα. Η δημοσιογράφος δεν μπορεί να πιστέψει όσα συμβαίνουν στην γενέτειρα πατρίδα της, την Πλατανιά Πηλίου.

Η Ελένη Ψυχούλη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είστε τυχεροί, μας φέρατε τύχη γιατί αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει. Πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς, δηλαδή υπάρχουν μέρη τα οποία είναι φουλ τουριστικά αλλά ο Αθηναίος ξέρει περισσότερο κάποια που προβάλλονται περισσότερο. Όμως όλη αυτή η ακτογραμμή έχει απλώς καταστραφεί. Το χωριό μου, που είναι η Πλατανιά, δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει πλέον χωριό, δεν υπάρχει τίποτα».

«Γκρεμίστηκε το σπίτι του αδελφού μου, έχουν γκρεμιστεί πάρα πολλά σπίτια αλλά έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες και χώρισε το χωριό στα δύο. Ταυτόχρονα οι δρόμοι είναι εντελώς κατεστραμμένοι. Δηλαδή μέσα στο μικρό οδικό δίκτυο του Πηλιού είναι όλοι οι δρόμοι κατεστραμμένοι».

«Είμαστε ξεκομμένοι από τα πάντα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Δηλαδή αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να γίνουν και να ξαναχτιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι βιβλική η καταστροφή και δεν θα πω για κυβερνητικές ευθύνες γιατί καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που έγινε. Κάτι που είναι πρωτόγνωρο» πρόσθεσε, ακόμα, η Ελένη Ψυχούλη, στην καθημερινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.