Βασίλειος Κωστέτσος: Ξέσπασε για τις παραστάσεις «Σφήκες» και «Μήδεια» στην Επίδαυρο – «Κάλλιστα μπορεί να γίνει camping για τουρίστες»

Βασίλειος Κωστέτσος: Ξέσπασε για τις παραστάσεις «Σφήκες» και «Μήδεια» στην Επίδαυρο – «Κάλλιστα μπορεί να γίνει camping για τουρίστες»

«Περισυλλογή μπουκαλιών, αφόδευση σκουπιδιών. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα επιχορηγούν»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη θεατρική παράσταση «Σφήκες» που παρουσίασε η Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο, o Βασίλειος Κωστέτσος προχώρησε σε ένα ξέσπασμα άνευ προηγουμένου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ειδικότερα, ο δημοφιλής σχεδιαστής μόδας δημοσίευσε μια εικόνα με στιγμιότυπα από την εν λόγω παράσταση κάνοντας τα εξής σχόλια. «Δεν καταλαβαίνω γιατί επιχορηγούν ή ανεβάζουν έτσι περνώντας και από επιτροπή κιόλας!!! Παραστάσεις στο Θέατρο της Επιδαύρου;;;;!!! Αφού κάλλιστα μπορεί να γίνει camping για τουρίστες!!!».

«Περισυλλογή πλαστικών μπουκαλιών ή αφόδευση σκουπιδιών αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις για μπάσκετ!!!!!! Και ΟΛΑ αυτά με το να τα πληρώνονται και όχι να πληρώνουν!!!!» τονίζει ο σχεδιαστής στη νέα του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Φρανκ Καστρόφ παρουσίασε την Παρασκευή 21/7 και το Σάββατο 22/7 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μια σύγχρονη εκδοχή της Μήδειας του Ευριπίδη με πρωταγωνιστές τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια, Νίκο Ψαρρά, Αινεία Τσαμάτη και Νικόλα Χανακούλα.

Ένα από τα βασικά σημεία της παράστασης που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια και τις αποδοκιμασίες των θεατών ήταν τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Τέσσερα αντίσκηνα και γύρω τους, σκορπισμένα, δεκάδες πλαστικά μπουκάλια και δέματα σκουπιδιών είχαν καταλάβει το χώρο στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, ενώ στην γιγαντοοθόνη που βρισκόταν στο βάθος δέσποζε μια μισογκρεμισμένη φωτεινή επιγραφή της Coca Cola.

Η δυσαρέσκεια για το σκηνικό, σε συνδυασμό με την μαραθώνια διάρκεια της παράστασης – ξεπερνούσε τις τρεις ώρες και μάλιστα σε συνθήκες ισχυρού καύσωνα – ήταν οι βασικές αιτίες που έκανε κάποιους θεατές να αποχωρήσουν, και τα δύο βράδια, αρκετά νωρίς. Μάλιστα όπως αρκετοί γράφουν στο Twitter, πολλοί κατά την αποχώρησή τους φώναζαν «Ντροπή!» προς τους καλλιτέχνες.