Στέφανος Κασσελάκης: «Άμα ήταν μυστική η ψηφοφορία θα περνούσε με μεγάλο ποσοστό ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών»

Στέφανος Κασσελάκης: «Άμα ήταν μυστική η ψηφοφορία θα περνούσε με μεγάλο ποσοστό ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών»

Το 35χρονο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήθηκε με τον σύντροφό του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον σύντροφο του, Tyler Mcbeth συνάντησαν τη Ναταλία Γερμανού στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι του Σαββάτου στον Alpha.

Το 35χρονο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε από καρδιάς στο γάμο τον ομοφυλοφίλων και της κοινωνικές αλλαγές που βιώνουν όταν ζουν στην Αμερική και όταν ζουν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξομολογήθηκε πως «δεν νομίζω πως έχουμε δεχθεί κάποια λεκτική επίθεση στον δρόμο επειδή είμαστε μαζί. Στην Αμερική είναι πιο εύκολο να συναντήσεις μια τέτοια εικόνα αλλά αυτό που κάνει πιο εύκολη την εικόνα είναι οι θεσμοί, ποιος είναι ο νόμος. Δηλαδή σε μια συνέντευξη που είπε ο κ. Σαράκης «να μην είναι πρότυπο αυτό», σκεφτόμουν «ξέρεις πότε θα σταματούσαμε να χρειαζόμαστε πρότυπα; Όταν υπάρχει ο νόμος και δεν χρειάζεται άλλο να μιλάει κανείς για αυτό το θέμα και να ζει ο καθένας τη ζωή του».

«Ένα κομμάτι της επιβολής προτύπων προέρχεται από το κομμάτι της καριέρας, διότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καριέρα από αυτή τη μισαλλοδοξία. Σε πολλές συζητήσεις και με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν αυτό το θέμα ληγμένο και πρέπει η κοινωνία να πάει μπροστά. Και είμαι σίγουρος πως άμα ήταν μυστική η σχετική ψηφοφορία θα περνούσε με μεγάλο ποσοστό ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Άρα ένα κομμάτι είναι ποιος κερδίζει από τη μισαλλοδοξία. Το δεύτερο κομμάτι είναι η άγνοια, μιας και η Ελλάδα είναι προφανώς πολύ πίσω στο κομμάτι της ενημέρωσης που χρειάζεται για την ΛΟΑΤΚΙ υγεία».

«Υπάρχουν ευάλωτες ομάδες στην κοινωνία μας, οπότε είναι καλό να υπάρχουν πρότυπα που παρουσιάζουν το γεγονός ότι δεν ανήκουν στην πλειοψηφία και θέλουν μια δεύτερη προσοχή για να μπορούν να αισθάνονται πιο ισότιμοι. Το βασικό όμως είναι να αλλάξει η κουλτούρα και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα με μια επιμόρφωση και νομικά να είναι κατοχυρωμένη η ζωή αυτού του κόσμου» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha.