Συγκλονίζει ο Γιώργος Τσαγκαράκης: «Οι γονείς μου πέθαναν με 45 μέρες διαφορά και βρέθηκα σε οικοτροφείο»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Τσαγκαράκης: «Οι γονείς μου πέθαναν με 45 μέρες διαφορά και βρέθηκα σε οικοτροφείο»

«Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας μου, μια μέρα πριν, μου είπε ότι πάει να βρει την μητέρα μου. Μάλλον τελικά ήξερε ότι θα πεθάνει εκεί στο τέλος»

Την συγκλονιστική ιστορία ζωής του αφηγήθηκε ο Γιώργος Τσαγκαράκης απόψε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Ο γνωστός συλλέκτης και εκτιμητής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, την απώλεια και των δυο γονιών του και τα χρόνια που πέρασε σε οικοτροφείο.

«Οι συνθήκες σε ωριμάζουν, και σε αναγκάζουν να προχωρήσεις στη ζωή σου. Φυσικά αναγκάστηκα και βρέθηκε στα οικοτροφεία (σ.σ. μετά την απώλεια των γονιών μου) όπου πρέπει να προστατέψεις την περιουσία και τον εαυτό σου», είπε ο Γιώργος Τσαγκαράκης και συνέχισε:

«Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας μου, μια μέρα πριν, μου είπε ότι πάει να βρει την μητέρα μου. Μάλλον τελικά ήξερε ότι θα πεθάνει εκεί στο τέλος. Θυμάμαι πως ήμουν 12 χρονών και πήγαινα μετά το σχολείο και πήγαινα και καθόμουν μαζί του στην κλινική, γιατί πράγματι ήταν άρρωστος, η μητέρα μου είχε φύγει 45 ημέρες πριν και αυτό δεν το άντεχε. Μετά ερχόταν η αδελφή μου και έμενε το βράδυ μαζί του, σε μια ιδιωτική κλινική, το πρωί δεν μου το είπε με δραματικό τρόπο γιατί ήταν πολύ χιουμορίστας αλλά αντίθετα ,»εμείς ζήσαμε καλά, θέλω να μορφωθείς και αυτό τουλάχιστον είναι προϋπόθεση, εγώ θα φύγω, θα πάω στη μαμά και θα είσαι δυνατός και θα προχωρήσεις τη ζωή σου» μου είπε».

Ο Τσαγκαράκης θυμάται όλα όσα πέρασε: «Η μαμά μου είχε σπαρτιάτικη καταγωγή, δεν είχε ούτε καν αρρωστήσει. Ούτε συνάχι. Αλλά κάποτε για κάποιο λόγο στεναχωρήθηκε, έπαθε εγκεφαλικό και έτσι έφυγε. Πιστέψτε με, δεν ένιωσα ποτέ κανένα κενό όπως μπορεί να φαντάζει δραματικό. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη με τις αδελφές μου, που είναι αρκετά μεγαλύτερες μου και… κατά λάθος μάλλον εγώ ήρθα στον κόσμο. Μετά όμως στα 16 πήρα την τσάντα μου και πήγα πίσω στο οικοτροφείο. Τελείωσα το σχολείο μόνος μου, σπούδασα μόνος μου και συνέχισα μετά να εργάζομαι σε διάφορες επιχειρήσεις».