Μάκης Δελαπόρτας: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν μου μίλαγε μια εβδομάδα όταν με είδε στα γενέθλια της Μιμής Ντενίση

Μάκης Δελαπόρτας: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν μου μίλαγε μια εβδομάδα όταν με είδε στα γενέθλια της Μιμής Ντενίση

Μίλησε για πολλούς από τους σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Για τους μεγάλους σταρ του ελληνικού κινηματογράφου μίλησε ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Παράλληλα, σχολίασε και τις περιπτώσεις κακοποίησης στους ηθοποιούς στο παρελθόν αλλά και σήμερα.

Η Βουγιουκλάκη, η Μιμή και τα γενέθλια

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε τη μοναδική φορά η Αλίκη Βουγιουκλάκη σταμάτησε να του μιλά, με αφορμή την Μιμή Ντενίση.

«Η μοναδική φορά που η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν μου μίλαγε μια εβδομάδα ήταν όταν με είδε σε εφημερίδα σε γενέθλια της Μιμής Ντενίση. Ήταν προς το τέλος της ζωής της. Ήμασταν σε ένα εξώφυλλο μαζί τότε, εγώ με την Βουγιουκλάκη -να σε βάλει τότε η Αλίκη δίπλα της, μου λέει ελάτε κ. Παπαμιχαήλ θα σε βάλω δίπλα μου, ήθελε να με εδραιώσει, πίστευε σ’ εμένα. Μπαίνω στο καμαρίνι, είναι στον καθρέφτη, βάφεται και μου λέει: “Είμαστε εξώφυλλο αυτή τη βδομάδα κι εσύ πας με τη Μιμή Ντενίση στα γενέθλια και κόβεις τούρτες; Γίνεται αυτό;” Πήγα γιατί είναι φίλη μου, ήμασταν στη δραματική σχολή με τη Μιμή. Δεν μου πέρασε τότε από το μυαλό», εξομολογήθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Έπειτα εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί: «Η Μιμή Ντενίση είχε τον Παπαμιχαήλ συμπρωταγωνιστή της στο απέναντι θέατρο. Πήρε η Ντενίση τον Παπαμιχαήλ απέναντι από το θέατρο της Αλίκης», είπε.

Αποκάλυψε επίσης, πως η Αλίκη κατά την προσωπική του άποψη δεν είχε ποτέ κάποιον άνδρα να της ταιριάζει 100%.

Ο μονογαμικός Θανάσης Βέγγος

Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για τον μονογαμικό Θανάση Βέγγο. Όπως αποκάλυψε: «Ο Θανάσης Βέγγος έχει πάει μόνο με μια γυναίκα στη ζωή του. Δεν είναι σπάνιο αυτό;

Το έχω υπογραμμίσει πολύ στη βιογραφία του. Ένας πολύ καλός άνθρωπος και η Φόνσου του έκανε πλάκα, τον χάιδευε, τον φιλούσε και εκείνος της έλεγε “Άννα, σε παρακαλώ, είμαι παντρεμένος άνθρωπος”. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένα φιλί του στον ελληνικό κινηματογράφο», ανέφερε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Η Χρονοπούλου και η βιογραφία της

Ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρθηκε στην βιογραφία της Μαίρης Χρονοπούλου, την οποία ετοιμάζει.

«Έχουμε ξεκινήσει τη βιογραφία της Μαίρης Χρονοπούλου. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, εγώ επιμένω σε κάποια παλιά που εκείνη δεν θέλει. Η Μαίρη έχει απίστευτη καριέρα και απίστευτο λόγο και άποψη. Δεν της περνάς τη δική σου άποψη εάν δεν θέλει. Δεν θα το κάνουμε για να εκτεθεί ο κόσμος. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ζωή της Μαίρης. Θέλω να γίνει και η βιογραφία του Βασίλη Λογοθετίδη. Η Μαίρη μου δίνει χρόνο, πηγαίνω σπίτι της. Ηχογραφώ όσα μου λέει», τόνισε.

Οι κακοποιητικές συμπεριφορές

Ο Μάκης Δελαπόρτας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις περιπτώσεις κακοποίησης στους ηθοποιούς, στο παρελθόν και σήμερα.

Όπως ανέφερε: «Δεν θέλω να καταδικάζω και να δικάζω κανένας, όλοι είμαστε άνθρωποι». Ωστόσο, όπως είπε για βιασμούς και ακραίες καταστάσεις, δεν είχε ακούσει κάτι για τους παλαιότερους. Πρόσθεσε μάλιστα πως εκείνο που μένει από τους ανθρώπους, όταν περάσουν τα χρόνια και φύγουν από την ζωή είναι η «καλλιτεχνική τους προσφορά».

Ο Μάκης Δελαπόρτας μοιράστηκε επίσης τη γνώμη του για το ποιοι ήταν οι ωραιότεροι και οι ωραιότερες του ελληνικού κινηματογράφου.