Χρήστος Ζαμπούνης για βασιλική οικογένεια: «Να γυρίσουν στην Ελλάδα να κάνουν τι;»

Χρήστος Ζαμπούνης για βασιλική οικογένεια: «Να γυρίσουν στην Ελλάδα να κάνουν τι;»

Τι είπε για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τις φήμες γύρω από τη βασιλική οικογένεια

Στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά μίλησε τηλεφωνικά ο Χρήστος Ζαμπούνης. Ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος, με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα τελεστεί αύριο, αναφέρθηκε στις φήμες που γράφτηκαν γύρω από τη βασιλική οικογένεια.

«Το Πρωτόκολλο θα είναι σχεδόν το ίδιο με την κηδεία αλλά αυτή τη φορά η τελετή θα είναι πραγματικά ιδιωτική. Δεν θα έχουμε αρχηγούς κρατών, θα είναι μόνο τα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογενείας. Θα είναι η σύζυγος και οι δύο αδελφές του, δεν θα είναι τα εγγόνια» αποκαλύπτει ο Χρήστος Ζαμπούνης για το 40ήμερο μνημόσυνο.

«Θα είναι και όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην κηδεία λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid. Είναι πολύ ευρύς ο κοινωνικός κύκλος της οικογένειας» προσθέτει, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δούμε τον πρίγκηπα Ουίλιαμ στην τελετή.

«Δεν περίμενα ότι θα υπάρξει τέτοια κάλυψη, σχεδόν δύο βδομάδες ένα μεγάλο μέρος του Τύπου ασχολήθηκε με την κηδεία κάποιου που βασίλεψε πριν από 50 χρόνια» παραδέχθηκε στη συνέχεια ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Τέλος, ο κ. Ζαμπούνης θέλησε να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν γύρω από τη βασιλική οικογένεια και το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

«Από την πρώτη φήμη που κυκλοφόρησε ότι θα έρθει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα μέχρι το ότι θα έρθει να ιδρύσει κόμμα… η φαντασία, όταν είναι γόνιμη, μπορεί να παράγει πολλές ειδήσεις. Όταν αυτές οι ειδήσεις δεν διασταυρώνονται και διαψεύδονται από το γραφείο της οικογένειας… ούτε θα έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, ούτε η μάνα του θα πάει στη Δανία» σημειώνει.

«Έχετε εσείς μία οικογένεια που είναι εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, μένετε σε ένα πολύ ωραίο σπίτι, τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο, σπουδάζουν ή εργάζονται, βρίσκεστε στην προμετωπίδα του jet set, τη μία μέρα στο Λονδίνο, την άλλη μέρα στο Χάμπστεντ, σας καλούν οι συγγενείς σας παντού στην Ευρώπη… έχετε κάποιον λόγο να τα αφήσετε όλα αυτά και να γυρίσετε στην Ελλάδα; Να κάνετε τι στην Ελλάδα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Ζαμπούνης για τη βασιλική οικογένεια.