Eurovision 2023: Γιατί κινδυνεύει η συμμετοχή της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό – Η ΕΡΤ προειδοποιεί

Eurovision 2023: Γιατί κινδυνεύει η συμμετοχή της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό – Η ΕΡΤ προειδοποιεί

Τι σημαίνει το εξώδικο που έστειλε η πλευρά της τραγουδίστριας Melissa Mantzoukis

Με μία αυστηρή προειδοποίηση απαντά η ΕΡΤ στο εξώδικο που έστειλε πρόσφατα ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis. Αφορμή ήταν η υπόθεση της Eurovision και τα αποτελέσματα από τη διαδικασία ανάδειξης του φετινού μας εκπροσώπου στον Διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η Μαίρη Αργυριάδου στο Breakfast@Star. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ανέφερε πως το ζήτημα της βαθμολογίας έχει πλέον διαλευκανθεί με την ΕΡΤ να τονίζει πως τέτοιου είδους δικαστικές ενέργειες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη φετινή μας συμμετοχή στη Eurovision.

Αναλυτικά, όπως διάβασε η δημοσιογράφος στον αέρα της εκπομπής:

«Ας σημειωθεί δε εξάλλου ότι θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε ενέργειά σας δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, δεδομένου αφ’ ενός μεν του υψηλού κόστους με το οποίο έχει επιβαρυνθεί η ΕΡΤ για τη συμμετοχή της στον εν λόγω διαγωνισμό, αφ’ ετέρου δε των στενών χρονικών ορίων που τάσσονται από τους κανονισμούς της EBU για την αποστολή μιας ολοκληρωμένης συμμετοχής της χώρας μας στον ανωτέρω διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου και του video clip. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι επικυρωμένα αντίγραφα των οικείων πρακτικών είναι στη διάθεσή σας«.

«Η ΕΡΤ δεν τήρησε τη διαδικασία και ουσιαστικά σε κάποια πράγματα μας επιβεβαιώνει» σχολίασε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, Χρήστος Ζωτιάδης.