Μπάμπης Στόκας: «Ήταν πρόβλημα αρχικά το Πυξ Λαξ γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι σημαίνει»

Μπάμπης Στόκας: «Ήταν πρόβλημα αρχικά το Πυξ Λαξ γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι σημαίνει»

Ο δημοφιλής μουσικός για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, τις τρέλες που έκανε και την διάλυση της μπαντας

Για την περίοδο των Πυξ Λαξ, τις μεγάλες επιτυχίες και τη ζωή του, μίλησε ο μουσικός Μπάμπης Στόκας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

Για την μεγάλη επιτυχία του ο Μπάμπης Στόκας δήλωσε ότι «ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τις στιγμές της επιτυχίας. Προσπαθούσα να ξεχάσω τις μεγάλες στιγμές, γιατί έπρεπε να τις ξεχάσω. Όταν μένεις στα "μεγάλα", μετά κάνεις και "μικρά", τα οποία είναι και αυτά μεγάλα. Είναι ένας αγώνας η επιτυχία, ο οποίος πολλές φορές δεν είναι και το καλύτερο, γιατί δεν θα είσαι ακριβώς ο εαυτός σου, αν θες να είσαι πάντα επιτυχημένος. Μου αρέσει η αποτυχία».

Για την οικογένεια του και τα παιδικά του χρόνια είπε ότι «οι γονείς μου έλειπαν στην Γερμανία, αλλά πήρα πολύ αγάπη. Την αδελφή μου την γνώρισα, όταν οι γονείς μου ήρθαν στην Ελλάδα. Οι γονείς μου ήρθαν όταν ήμουν 7. Γνωριστήκαμε τότε. Φύγαμε από του Ζωγράφου και πήγαμε στο Μενίδι. Οι γονείς μου χτίσανε αυθαίρετο στο Μενίδι σε επτά μέρες. Ήμουν τσιλιαδώρος, για να μην έρθει η Αστυνομία, όταν έριχναν τα μπετά».

Μιλώντας για το Μενίδι είπε, ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη περιοχή, με όλα αυτά τα πράγματα που δεν είχα ζήσει. Στην εφηβεία έκανα αρκετά παραβατικά πράγματα, αλλά δεν τα ήξεραν οι γονείς μου στο βαθμό που τα έκανα. Όταν πρωτοπήγα στην Κηφισιά, νόμιζα πως ήμουν στο Παρίσι. Τότε είπα "θα φύγω" και είχα στο μυαλό μου, ότι δεν θέλω να ξαναγυρίσω εδώ».

Ο δημοφιλής μουσικός αναφέρθηκε επίσης στις τρέλες που έχει κάνει σε νεαρή ηλικία, αποκαλύπτωντας ότι «πήγαινα πιτσιρικάς στη Συγγρού με μηχανάκια, τότε είχε φανάρια η Συγγρού και εγώ τα πέρναγα όλα με κόκκινο, για μια τυρόπιτα σε στοίχημα. Δεν σκεφτόμουν, ότι θα πέθαινα εγώ, ότι θα σκότωνα κάποιον άλλον άνθρωπο. Ήταν μια περίοδος, που προσπάθησα να την ξεχάσω στο κεφάλι μου. Αλλά αυτό μου έκανε πολύ καλό, γιατί αυτά τα ένστικτα μου βγήκαν στο τραγούδι, που είναι βιωματικό».

Όσο για τους Πυξ Λαξ ο Μπάμπης Στόκας αποκάλυψε, ότι «το πρώτο όνομα ήταν "Παναγία βοήθα". Μας το είχε βγάλει μια γιαγιά, γιατί κάναμε πρόβα σε ένα στουντιάκι και ερχόταν και έλεγε "Παναγία βοήθα ρε παιδιά, σταματήστε". Ακόμη αποκάλυψε, ότι «η πρώτη συναυλία ως Πυλ Λαξ ήταν πρόβλημα, γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι σημαίνει. Είχα βαρεθεί να τους εξηγώ, ότι είναι από τα αρχαία ελληνικά "με γροθιές και με κλωτσιές". Είχα γράψει χαρτάκια και τους τα έδινα. "Αυτό σημαίνει". Στην πρώτη συναυλία των Πυξ Λαξ ήμασταν σε ένα σχολείο με 300-400 άτομα και έβλεπα κάτι τύπους να κρατάνε ντομάτες, ζαρζαβατικά και είχα μείνει. Ευτυχώς δεν τα φάγαμε, γιατί έπρεπε να γλιτώσουμε».

Για τη διάλυση του συγκροτήματος είπε: «Αγαπούσαμε πολύ την μπάντα αυτή. Παρατηρήσαμε όμως, πως κάποιες Παρασκευές ο κόσμος που παίζαμε, ήταν πολύ κάτω. Θεωρήσαμε, ότι μας βαριόντουσαν. Αποφασίσαμε όλοι μαζί, να σταματήσουμε αυτή την μπάντα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...