Netflix: Προ των πυλών mega deal με τη Microsoft

Netflix: Προ των πυλών mega deal με τη Microsoft

Eίναι πιθανό η εξαγορά να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023

Την εξαγορά του Netflix ετοιμάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, έχοντας ως στόχο να την ολοκληρώσει μέσα στο 2023.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, μετά την προαγωγή του στον τομέα της τεχνολογίας το 2014, ο Satya Nadella δεν έχει σταματήσει τα… ψώνια, ξεκινώντας από το κορυφαίο videogame «Minecraft», για το οποίο η Microsoft έδωσε 2,5 δισ. δολάρια.

Στη συνέχεια, η Microsoft εξαγόρασε το LinkedIn έναντι 26 δισ. δολαρίων και τη Nuance έναντι 20 δισ. δολαρίων, με αποκορύφωμα την εξαγορά της Activision Blizzard, με το ποσό των 69 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτόν τον καιρό ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να εντάξει στο Xbox το «Call of Duty», γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, ακόμη και αν η Microsoft δεν καταφέρει κάτι τέτοιο, η εξαγορά του Netflix θα έχει για εκείνη στρατηγική σημασία.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι δύο εταιρείες ήδη συνδέονται στενά, καθώς ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, συμμετέχει στο ΔΣ του Netflix, το οποίο από την πλευρά του έχει επιλέξει τη Microsoft για συνεργάτη στη νέα συνδρομητική υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία για την εξαγορά είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023, καθώς η Microsoft επιθυμεί να προσφέρει μια υπηρεσία streaming για videogame σε διαφορετικές συσκευές.

Σε ό,τι αφορά τα τελευταία, το Netflix έχει τα δικά του μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία ενισχύονται με την ενδεχόμενη ένταξή του στην αυτοκρατορία της Microsoft -και κυρίως μετά την απόφασή του να εξαγοράσει τη Spry Fox το 2022.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η Microsoft μπορεί να αντέξει οικονομικά την εξαγορά, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου η χρηματιστηριακή αξία της υπολογίστηκε σε 1,8 τρισ. δολάρια, δηλαδή 13 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Netflix.

Σύμφωνα με το Reuters, με ένα επιπλέον τίμημα κατά 30% σε μια ενδεχόμενη πρόταση εξαγοράς, θα αποτιμούσε το Netflix σχεδόν στα 190 δισ. δολάρια, παρόλα αυτά αργότερα θα υπήρχαν δυσκολίες στην εξοικονόμηση κόστους.