Ένταση στο «Πρωινό μας» για τον Γιώργο Κιμούλη – «Εξερράγη» η Φαίη Σκορδά

Ένταση στο «Πρωινό μας» για τον Γιώργο Κιμούλη – «Εξερράγη» η Φαίη Σκορδά

«Να λέγατε όλοι εσείς ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτή η ερώτηση. Δεν μπορεί ενάμιση χρόνο να συζητιέται στις εκπομπές. Γιατί; Για να γεμίσουμε τις σκαλέτες;»

Ο Γιώργος Κιμούλης επέστρεψε στο θέατρο με το έργο «Η Συνάντηση», στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρεμιέρα, έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκε κόσμος που αποδοκίμασε τον ηθοποιό, ο οποίος έχει καταγγελθεί από τη Ζέτα Δούκα για κακοποιητική συμπεριφορά.

Στο Πρωινό μας, αρχικά, μεταδόθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο Σπύρος Σαραφιανός, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλη ένταση στο πάνελ, στη συνέχεια.

«Τον εκτιμώ πάρα πολύ, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό θέατρο. Οι αντιδράσεις είναι από παιδιά τα οποία δεν ξέρουν. Πλέον, ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει οτιδήποτε και να το εκλάβουμε ως αλήθεια. Τον Γιώργο δεν τον έχει κατηγορήσει κανείς για σεξιστική συμπεριφορά. Το αν επάνω στη δουλειά μπορεί να είναι απόλυτος και να είναι και πολλές φορές αυστηρός, νομίζω θα είχαμε καταδικάσει όλους τους δασκάλους του ελληνικού θεάτρου. Δεν τις επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές, αλλά νομίζω το κέρδος στο ελληνικό θέατρο από την παρουσία του κ. Κιμούλη θα είναι τεράστιο», δήλωσε ο Σπύρος Σεραφιανός.

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Κιμούλης είπε τα εξής: «Τον κόσμο τον είδατε πώς αντέδρασε στο τέλος, το χειροκρότημα. Χαρούμενος είμαι. Είναι απελευθερωτικό το χειροκρότημα και τα μπράβο που ακούστηκαν σε ένα γεμάτο θέατρο».

«Ας μου επιτρέψει ο κ. Σαραφιανός να του πω, ότι ο Κουν, ο Ροντήρης, ο Μινωτής ουδέποτε χρεώθηκαν κακές συμπεριφορές, ήταν τεράστιοι δάσκαλοι του θεάτρου», αντέδρασε η Αφροδίτη Γραμμέλη και συμπλήρωσε η Φαίη Σκορδά: «Επειδή ένας άνθρωπος είναι πολύ ταλαντούχος, σημαίνει ότι μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μία συμπεριφορά βίαιη; Όπως έχουμε ακούσει από την Ζέτα Δούκα ότι αυτό έζησε».

«Τις τελευταίες διαδηλώσεις έξω από θέατρα τις είχαμε επί Χρυσής Αυγής», είπε ο Άγγελος Βουράκης και η Αφροδίτη Γραμμέλη πήρε φωτιά. «Μην το κάνεις αυτό, μη συνδέεις τώρα αυτά τα πράγματα ρε Άγγελε, είναι εξωφρενικό αυτό που ακούω! Δεν είναι δυνατόν να συνδέουμε τους Χρυσαυγίτες με αυτό», είπε με ιδιαίτερη ένταση η δημοσιογράφος.

Με την συζήτηση για το αν έπρεπε να διαδηλώσουν έξω από το θέατρο ή όχι να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Φαίη Σκορδά «εξερράγη» στον αέρα και είπε στους συνεργάτες της: «Με αυτή τη λογική, ενάμιση χρόνο στις εκπομπές που ρωτάμε όλους τους ηθοποιούς «Πιστεύτε ότι πρέπει να επιστρέψει ο Γιώργος Κιμούλης στο θέατρο;», να λέγατε όλοι εσείς ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτή η ερώτηση. Δεν μπορεί ενάμιση χρόνο να συζητιέται στις εκπομπές. Γιατί; Για να γεμίσουμε τις σκαλέτες»;