Ορέστης Τζιόβας: Σκληρή απάντηση στον αδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη που τον κατηγόρησε για «συνωμοσία»

Ορέστης Τζιόβας: Σκληρή απάντηση στον αδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη που τον κατηγόρησε για «συνωμοσία»

«Λάθος του να χρησιμοποιήσει σε μια δίκη το όνομα ενός ανθρώπου, που δεν είναι μάρτυρας»

Απάντηση σε όσα ειπώθηκαν χθες στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη από τον αδελφό του κατηγορούμενου, ο οποίος χρησιμοποίησε δηλώσεις που είχε κάνει ο Ορέστης Τζιόβας, ότι υπήρχαν συζητήσεις για ενέργειες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη ήδη πριν από ένα χρόνο, έδωσε ο ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ερωτηθείς σχετικά με την επίμαχη κατάθεση του Γιάννη Λιγνάδη, ο Ορέστης Τζιόβας είπε: «Ναι, ναι, ναι. Το είδα. Το μόνο που έχω να δηλώσω, είναι ότι η οργάνωση των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί να κινηθούν νομικά, δεν ονομάζεται συνωμοσία. Ονομάζεται οργάνωση κατά μιας εγκληματικής πράξης. Όταν μιλάμε για ανθρώπους, που έχουν ζήσει μια παρόμοια εμπειρία κι αυτή αναφέρεται σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένα, δεν νομίζω ότι ονομάζεται συνωμοσία. Συνωμοσία ονομάζεται να προσπαθήσεις να ονομάσεις αυτήν την οργάνωση συνωμοσία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα κινηθεί νομικά για όσα έχουν ακουστεί εναντίον τους, είπε: «Δεν έχω λόγο. Αυτά λέγονται στο δικαστήριο. Δεν έχει κάνει κάποια νομική κίνηση εναντίον μου ο Γιάννης Λιγνάδης, ώστε να πάρω τα μέτρα μου. Λάθος του να χρησιμοποιήσει σε μια δίκη το όνομα ενός ανθρώπου, που δεν είναι μάρτυρας. Εγώ πήρα δημόσια θέση κι έχω πλήρη συνείδηση, επομένως μπορεί να σχολιαστεί αυτή η θέση από οποιονδήποτε. Τώρα, να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο, χωρίς να είμαι μάρτυρας, προφανώς ήταν άχρηστο, όπως του είπε ο εισαγγελέας».