Ελεονώρα Μελέτη για Αλέκο Συσσοβίτη: «Τι πάει να πει η γυναίκα προκαλεί;»

Ελεονώρα Μελέτη για Αλέκο Συσσοβίτη: «Τι πάει να πει η γυναίκα προκαλεί;»

«Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί "κουλτούρα του βιαστή"»

Μία φράση που είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, προκάλεσε αρκετά σχόλια στην εκπομπή «Mega Καλημέρα». Η Ελεονώρα Μελέτη δεν έκρυψε την ενόχλησή της και πήρε σαφή θέση.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Και η γυναίκες πολλές φορές μπορεί να προκαλεί ακόμα και εν αγνοία της ή συνειδητά επίσης. Αλλά είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα και μπορεί να παρεξηγηθούμε». Αμέσως μετά την προβολή του αποσπάσματος η Ελεονώρα Μελέτη είπε τα εξής:

«Είναι αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια και σε τρελαίνουνε. «Ήταν προκλητικά ντυμένη». Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί «κουλτούρα του βιαστή», έτσι λέγεται. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να κρίνονται και να σχολιάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.

Τι προκαλεί; Δεν κατάλαβα. Προκαλεί τα ένστικτα των άλλων; Η κουλτούρα του ότι η γυναίκα προκαλεί… Και ο άλλος τι είναι; Ζώο και δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του και τα ένστικτά του; Τι πάει να πει προκαλεί; Δεν μπορεί ο άλλος να ελέγξει τις ορμές του; Και αν προκαλεί, ο άλλος δεν έχει μέτρο, δεν έχει ηθική, δεν έχει αυτοέλεγχο»;

Παρακαλούμε περιμένετε ...