Γιώργος Χρυσοστόμου: «Μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο»

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο»

«Επειδή δούλευα νύχτα, δεν μπορώ να κοιμηθώ, 01.00 η ώρα ξυπνάνε τα πάντα»

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για τον λόγο που έφυγε από τη Ρόδο, τη σεξουαλική παρενόχληση στα 18 και τα «κουσούρια» που του άφησε η νύχτα.

«Στην πέμπτη δημοτικού αποφάσισα να φύγω από τη Ρόδο, είδα ότι δε μου ταιριάζει το πλαίσιο του ξενοδοχοϋπαλλήλου. Είμαι από αγροτική οικογένεια, μεγάλωσα σε ένα χωριό, βρήκα σαν διέξοδο και από το σπίτι και από το νησί να δουλέψω στο θέατρο. Είπα σε αυτή τη δουλειά θέλω να ζήσω χωρίς φόβο, έτσι πήγα με δυο βαλίτσες στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.

Δεν άντεχα να πηγαίνω με τρόμο στη δουλειά μου και έφυγα και μου είπε η Μαρία Καβογιάννη «πώς βρήκες το θάρρος να το κάνεις;». Έχω φύγει 2 φορές από παράσταση, δε θα τριτώσει, το διαχειρίζομαι», είπε αρχικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί ο Γιώργος Χρυσοστόμου είπε: «Δέχθηκα πολύ μικρός σεξουαλική παρενόχληση, έπρεπε να παλέψω με το πρώτο θεριό που ήταν ο φόβος, τότε μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο. Το αντιμετώπισα με κουβέντα – έκρηξη και πήρα τη συγγνώμη μου».

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου είπε στη συνέχεια: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία για τα πάντα, θεραπεία θεωρώ και τη γιόγκα και τη γυμναστική. Προς την αυτοβελτίωση οδηγήθηκα γιατί κάποιες μέρες ξυπνούσα κι έλεγα ωχ Θεέ μου αντί να λέω τι ωραία. Πρακτικά πάλευα με την κατάθλιψη, ήταν τα πράγματα λίγο πιο γκρι. Η δουλειά τη νύχτα ήταν μαγευτική, μετά γοητευτική και κουραστική τα τελευταία 20 χρόνια. Επειδή δούλευα νύχτα, μου άφησε κουσούρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ, 01.00 η ώρα ξυπνάνε τα πάντα, είναι βασανιστήριο».

«Μία εποχή έπαιρνα 200 ευρώ τον μήνα από το θέατρο. Έχω ψυχαναγκασμούς. Μου αρέσει να είναι τακτοποιημένο το σπίτι, παλιότερα δεν έπρεπε να υπάρχει φύλλο γύρω από τη γλάστρα. Είναι μαγεία να συνεργάζομαι με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ήξερε ακριβώς τι ήθελε από τον καθένα», είπε κλείνοντας ο Γιώργος Χρυσοστόμου.