Λυδία Κατσανικάκη: Το μοντέλο από το GNTM με αλωπεκία για το περιστατικό με τον Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ

Λυδία Κατσανικάκη: Το μοντέλο από το GNTM με αλωπεκία για το περιστατικό με τον Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ

«Βαφτίζουμε μια προσβολή και την αγένεια χιούμορ»

Μεγάλη συζήτηση έχει προκύψει μετά την αντίδραση του Γουίλ Σμιθ στην τελετή απονομής των Oscars, όταν ο παρουσιαστής Κρις Ροκ, θέλοντας να κάνει χιούμορ, πρόσβαλε τη σύζυγο του πρώτου, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Η Λυδία Κατσανικάκη έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM. Το μοντέλο με την αλωπεκία δεν έκρυψε ποτέ το θέμα που αντιμετωπίζει και κάνει την καριέρα που έχει ονειρευτεί έτσι όπως ακριβώς είναι.

Με αφορμή το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock την βραδιά των Όσκαρ επειδή πρόσβαλε τη σύζυγό του, η Λυδία Κατσανικάκη μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

«Οι προσβολές με τον μανδύα του χιούμορ είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε εμένα τουλάχιστον. Βαφτίζουμε μια προσβολή και την αγένεια χιούμορ. Και εγώ χρησιμοποιώ το χιούμορ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου είτε αυτό είναι κάτι άσχημο είτε είναι καλό, χρησιμοποιώ και τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ. Αλλά ξέρω που να σταματάω και που να απευθύνομαι. Πολλές φορές η σωματική βία δεν αφήνει μεγάλα σημάδια όσο η ψυχική βία και απευθύνομαι στο χαστούκι που έδωσε ο Γουίλ Σμιθ στον Ροκ προς υπεράσπιση της γυναίκας του και εγώ είμαι υπέρ σε αυτό, όχι στη βία αλλά στην υπεράσπιση και να ξέρουμε πού υπάρχουν όρια» τόνισε το νεαρό μοντέλο και συνέχισε:

«Ήμουν γύρω στα 13 όταν αποφάσισα να βγάλω την περούκα. Δεν ήταν κάτι που έγινε, απλά μια μέρα ξύπνησα και το έκανα. Ήταν κουραστικό να ζω με την περούκα. Πολλές φορές το βλέμμα λέει περισσότερα από τα λόγια. Θυμάμαι όλων τα βλέμματα σοκαρισμένα, αλλά το είχα ξεπεράσει από πολύ μικρή. Είχα πολύ στήριξη. Πολλές φορές με λένε επιθετική, αλλά δεν είμαι απλά προστατεύω τον εαυτό μου. Μέσα στην καθημερινότητα θα με υπερασπιστώ γιατί θα υπάρχουν σχόλια που θα με αγγίξουν. Προτιμώ να τα αντιμετωπίζω εκείνη τη στιγμή. Ένιωσα δυνατή από την πρώτη στιγμή γιατί δεν με άφησε ποτέ το περιβάλλον μου να νιώσω ότι είμαι κάτι διαφορετικό» εξομολογήθηκε η Λυδία Κατσανικάκη.