Ησαΐας Ματιάμπα: Έβλεπα κάποιους να περπατάνε πιο γρήγορα γιατί νόμιζαν ότι θα τους επιτεθώ

Ησαΐας Ματιάμπα: Έβλεπα κάποιους να περπατάνε πιο γρήγορα γιατί νόμιζαν ότι θα τους επιτεθώ

«Το να δεχόμαστε έναν που δε μοιάζει με εμάς είναι μια τεράστια αλλαγή στην κοινωνία»

Ο τραγουδιστής Ησαΐας Ματιάμπα μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τον γιο του και την αγάπη, την ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα του, αλλά και τα περιστατικά ρατσισμού που βίωσε. Όπως αποκάλυψε, «περπατούσα στον δρόμο και έβλεπα κάποιους να περπατάνε πιο γρήγορα γιατί νόμιζαν ότι θα τους επιτεθώ».

«Ο ερχομός του γιου μου με έκανε να ωριμάσω πάρα πολύ. Όποτε μιλάω για τον Ηρακλή όλος μου ο κόσμος αλλάζει γιατί είναι εκπληκτικό να συναντάς την αγάπη και να τη βλέπεις μπροστά σου να μεγαλώνει. Από μικρός ήθελα να γίνω πατέρας. Είμαι πάρα πολύ δοτικός, αγαπάω το παιδί μου.

Η σύζυγός μου είναι η κολόνα του σπιτιού. Αν δεν υπήρχε η Βασιλική, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά», είπε ο Ησαΐας Ματιάμπα.

«Η βάση της παιδικής μου ηλικίας είναι η αγάπη και γύρω από αυτήν χαρούμενες εικόνες. Οι αντίξοες συνθήκες που υπήρχαν καπελώνονταν εξαιτίας αυτών των όμορφων γεγονότων. Ο πατέρας μου έλειπε 5 χρόνια. Όταν γύρισε δεν μπορούσα να τον δεχτώ, υπήρχε θυμός. Μου πήρε 4 χρόνια για να δεχτώ ότι πρέπει να γυρίσω σελίδα και μετά ον αγκάλιασα και άφησα στην άκρη τον θυμό μου», ανέφερε ακόμη ο τραγουδιστής.

Μιλώντας για τα ρατσιστικά περιστατικά που έχει βιώσει, σημείωσε: «Περπατούσα το βράδυ – όταν ήμουν πιο μικρός και τώρα – στον δρόμο και έβλεπα κάποιους να περπατάνε πιο γρήγορα γιατί νόμιζαν ότι θα τους επιτεθώ.

Το να δεχόμαστε έναν που δε μοιάζει με εμάς είναι μια τεράστια αλλαγή στην κοινωνία.

Παρόλο που είχα γεννηθεί εδώ, δεν είχα ελληνική ιθαγένεια. Ούτε στον πατέρα μου είχαν δώσει παρόλο που ήταν 25-30 χρόνια στην Ελλάδα. Όταν όμως μπόρεσα να βγάλω ταυτότητα και ένας υπάλληλος εκεί του αστυνομικού τμήματος με το που μπήκαμε έλεγε: τι θέλετε όλοι εσείς οι μαύροι εδώ πέρα, βγείτε έξω από το γραφείο μου. Εκείνη τη στιγμή σε πιάνει ένα… κάτι».