Φιλαρέτη Κομνηνού: Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε αρχίσει να ενδίδει στα πάθη του και να βουλιάζει

Φιλαρέτη Κομνηνού: Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε αρχίσει να ενδίδει στα πάθη του και να βουλιάζει

«Ένας βιαστής δεν βιάζει από ερωτική επιθυμία, αλλά για να ασκήσει την εξουσία του» είπε για τις καταγγελίες του κινήματος #MeToo

Για το θέατρο, τις καταγγελίες του #MeToo, τον γιο της Γιώργο Παπαγεωργίου που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα», αλλά και τον αείμνηστο Νίκο Σεργιανόπουλο με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, μίλησε η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Αρχικά, αναφέρθηκε στο ξεκίνημά της στον χώρο της υποκριτικής. Όπως είπε, ο πατέρας της δεν αντιμετώπισε καθόλου καλά την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. «Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός, δεν αντιμετώπισε καθόλου ψύχραιμα, ότι πήγαινα στη δραματική του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ήρθε κάποια στιγμή στη σχολή, που πήγαινα κρυφά επί ενάμιση χρόνο και μου λέει: "Εγώ σε σπούδασα για να γίνεις θεατρίνα;". Ένιωσα αυτή την απογοήτευση στο βλέμμα του. Φοβόταν μην τυχόν και δεν κάνω οικογένεια. Πολύ γρήγορα όμως, παντρεύτηκα κι έκανα τον Γιώργο», εξήγησε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος και αφορούν σεξουαλικά αδικήματα. Όπως είπε η ίδια, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την κατάχρηση εξουσίας. «Έχω πολύ ισχυρό σύστημα αυτοάμυνας, δεν θα χαλαλίσω τον αυτοσεβασμό μου για κανέναν ρόλο. Το 2013 το είχα δηλώσει ξανά, απεχθάνομαι την παιδεραστία και δεν συγχωρώ με τίποτα τους ανθρώπους που μεταλλάσσονται από την εξουσία και τρελαίνονται. Όχι μόνο στο θέατρο. Ένας βιαστής δεν βιάζει από ερωτική επιθυμία, αλλά για να ασκήσει την εξουσία του», είπε χαρακτηριστικά η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Για τον γιο της, Γιώργο Παραγεωργίου και τη νύφη της κι επίσης ηθοποιό, Δανάη Μιχαλάκη, είπε: «Ο Γιώργος είναι η χαρά της ζωής, ένα πλάσμα που χαίρεσαι να ζεις μαζί του, να δουλεύεις και να κουβεντιάζεις. Αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι όταν έρχονται συνάδελφοι και μου λένε "τι παιδί είναι αυτό, τι πλάσμα". Εκεί λιώνω. Η Δανάη είναι τόσο όμορφο πλάσμα, καλοσυνάτο, ένα λουλούδι. Χαίρεσαι να τη βλέπεις. Κάνει ευτυχισμένο τον γιο μου και την αγαπώ. Είμαι έτοιμη για τον ρόλο της γιαγιάς».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Νίκο Σεργιανόπουλο και όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ένας άνθρωπος που μόνο τρυφερότητα μπορεί να σου βγάλει. «Είχαμε κρατήσει επαφές, αλλά τον αισθανόμουν να ενδίδει στα πάθη του και να βουλιάζει. Τον Νίκο μόνο με τρυφερότητα μπορούσες να τον αντιμετωπίσεις, το πάθος του ήταν αυτοκαταστροφικό, κατέστρεφε τον εαυτό του με το ποτό ή με οτιδήποτε άλλο, δεν έκανε κακό στους άλλους. Ήταν βουτηγμένος στις ενοχές», είπε κλείνοντας.