Netflix: Ανεβάζει ξανά τις τιμές στα συνδρομητικά πακέτα – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Netflix: Ανεβάζει ξανά τις τιμές στα συνδρομητικά πακέτα – Τι ισχύει για την Ελλάδα

«Ενημερώνουμε τις τιμές μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας»

Αυξήσεις ανακοίνωσε η δημοφιλής πλατφόρμα ταινιών Netflix και οι συνδρομητές της, αναστατώθηκαν. Ωστόσο, οι αυξήσεις στα συνδρομητικά πακέτα δεν αφορούν στο σύνολο των χρηστών της, αλλά σ' αυτούς που έχουν λογαριασμό σε ΗΠΑ και Καναδά.

Σύμφωνα με το CNN, στις ΗΠΑ η τιμή για το βασικό πακέτο αυξήθηκε κατά ένα δολάριο και πλέον κοστολογείται στα 9,99 δολάρια το μήνα, για το standard κατά 1,5 δολάριο με την νέα τιμή να ανέρχεται στα 15,49 δολάρια το μήνα και για το premium κατά 2 δολάρια, με το πακέτο να φτάνει στα 19,99 δολάρια το μήνα.

Αντίστοιχα, στον Καναδά η τιμή παρέμεινε σταθερή για το βασικό πλάνο, ενώ για το standard αυξήθηκε κατά 1,5 δολάριο στα 16,49 δολάρια από 14,99 δολάρια που ήταν πριν και για το premium στα 20,99 δολάρια από 18,99 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η μετοχή της πλατφόρμας ανέβηκε 2% μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.

Εκπρόσωπος του Netflix ανέφερε στο CNN πως «κατανοούμε ότι οι άνθρωποι πλέον έχουν περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη εμπειρία στα μέλη μας. Ενημερώνουμε τις τιμές μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Οπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αυξήσεις των τιμών στα πακέτα του Netflix και σε ευρωπαϊκές χώρες στο επόμενο διάστημα.